Sari la conținut

Pentru a aflat cât de sănătoasă e  inima ta nu trebuie decât să intri pe internet şi să parcurgi un mic test. Rezultatul acestuia îţi va indica în ce măsură eşti predispus la bolile de inimă. Bineînţeles acesta va trebui consultat şi de un medic specialist pentru sfaturi suplimantare. Testul face parte dintr-o campanie amplă, desfăşurată la nivel naţional de Fundaţia Română a Inimii.
Astfel trebuie să intri pe site-ul campanei soscardio.ro, pentru a efectua testul cartonaşelor, care îţi va arăta cât eşti de expus, dar şi ce trebuie să faci pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate. Orice persoană îşi poate evalua riscul cardiovascular cu ajutorul Testului Cartonaşelor. Există zece factori de risc, iar fiecare este ilustrat printr-o imagine sugestivă. Cumulul mai multor factori arată un risc înalt de boală cardiovasculară şi impune consultul medicului specialist. Testul se poate face şi telefonic la numărul gratuit 0800.070.777.

Pe locul trei, în lume. Ţara noastră se află pe locul al treilea în lume în ceea ce priveşte numărul deceselor cauzate de bolile cardiovasculare, fiind în acelaşi timp pe unul dintre ultimele locuri din Europa, în ceea ce priveşte speranţa de viaţă. Există studii care arată că doi din trei români mor din cauza bolilor cardiovasculare, unul din trei români suferă de hipertensiune arterială, iar accidentul vascular cerebral reprezintă o afecţiune frecventă. Campania pentru prevenţia riscului cardiovascular SOS Cardio continuă, după ce rezultatele din iunie-iulie au demonstrat interesul românilor pentru informare dar şi acţiune.


1300 de braşoveni şi-au făcut testul. În urma primei părţi a campaniei, aproape 35,000 de oameni şi-au făcut Testul Cartonaşelor pe site-ul soscardio.ro. În Braşov, aproape 1.300 de persoane au parcurs acest test. Acest instrument simplu evaluează riscul cardiovascular al persoanei respective, în urma răspunsurilor la 10 întrebări privind principalii factori de risc. Rezultatul testului trebuie validat de medicul generalist sau de cardiolog. Din totalul de 34.400 de  persoane care şi-au făcut testul, 15.700 sunt femei şi 18.600 bărbaţi. Topul factorilor de risc bifaţi de către populaţie în Testul Cartonaşelor au fost: hipertensiunea arterială,  în cazul a 19 mii  de persoane, ereditatea, bifată de 17 mii de persoane, fumatul, şi stresul. R.I.

Comentarii

Ultimă oră