Sari la conținut

Noul subprefect de Braşov, Ciprian Băncilă, a reactivat Comisia Judeţeană pentru Combaterea Violenţei în Sport. Acesta promite întărirea măsurilor de securitate în preajma stadioanelor şi sălilor de sport.


Prima întrunire s-a finalizat cu decizia ca în comisie să  fie incluşi, pe lângă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov, Jandarmerie, Unitatea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Comunitară şi reprezentanţii principalelor cluburi sportive din judeţ.

Se modifică legislaţia

Băncilă a declarat că pe viitor se vor lua măsuri pentru o mai bună securizare a stadioanelor şi sălilor de sport. El a precizat că legislaţia în domeniu se află în curs de modificare şi va cuprinde elemente noi de siguranţă:  „Vom pune accent, în perioada următoare, pe pregătirea specială, de către Jandarmerie, a angajaţilor firmelor de ordine şi pază cu care au contracte cluburile sportive pentru gestionarea unor competiţii de risc. Dorim  să îmbunătăţim şi  planurile de acţiune care  se elaborează înaintea competiţiilor sportive astfel încât să se cunoască foarte clar care sunt atribuţiile tuturor instituţiilor din aparatul de ordine”.

Bilete personalizate

Comisia a luat în discuţie şi propunerea de personalizare a biletelor de intrare la competiţii sau utilizarea, la intrare, a unei liste cu datele de identitate ale spectatorilor, astfel încât să se identifice imediat cazurile de bilete falsificate.  „Este important să avem o evidenţă clară a numărului celor care asistă la aceste meciuri, având în vedere că, din condiţii de securitate şi pentru o intervenţie optimă în situaţii de urgenţă, legea stabileşte că numărul de bilete vândute nu poate depăşi 90% din capacitatea arenei sportive", a mai declarat subprefectul Ciprian Băncilă.

Maria Petraşcu

Comentarii

Ultimă oră