Sari la conținut
sport-pe-scurt-25-august

Corona obligată să plătească!

Oficialii prim divizionarei Corona Braşov au la dispoziție această săptămână pentru a plăti unele datorii către clubul care i-a format pe Mădălin Martac şi George Ştefan. Astfel, conform acordului semnat între clubul de sub Tâmpa şi FC Oțelul Larissa (liga a 4-a), Corona trebuie să verse în contul echipei prahovene, cel mai târziu până la data de 31 august, 80.000 de euro. Hotărârea FRF este irevocabilă. În caz de neplată până la 31 august, FRF pune în aplicare sancțiunea pecuniară de 14.000 de RON, după care se trece la penalitatea cu câte două puncte în fiecare etapă, nefiind exclus să se ajungă până la excluderea din campionat!

Rocha face furori în Japonia!

Fostul atacant al Stelei, Adi Rocha, face senzație în Japonia, unde a semnat cu Gamba Osaka. Formația evoluează în cel de-al doilea eșalon valoric din Japonia și și-a propus promovarea în acest sezon. Obiectivul este ca și realizat, în condițiile în care Gamba este prima în clasament, are un avans de 10 puncte față de locul 3, poziție care nu permite promovarea. Brazilianul Adi Rocha a apucat să joace patru meciuri pentru echipa din Osaka și a marcat etapă de etapă. Mai mult, în partida câștigată în deplasare la Fagiano Okayama, cu 3-2, Rocha a reușit o „dublă” prin care a adus toate cele 3 puncte trupei sale.

Super gală, super tenismeni!

Fostul tenisman Ilie Năstase, primul lider ATP din istorie, şi ceilalţi sportivi care au ocupat prima poziţie în ierarhia mondială de-a lungul celor 40 de ani de la înfiinţarea clasamentului au fost onoraţi, vineri seară, în cadrul unei gale ce a avut loc la New York. Ilie Năstase a fost primul chemat pe scenă şi i-a întâmpinat cordial pe toţi ceilalţi mari jucători de tenis, rând pe rând, chiar punându-se în genunchi în faţa lui Bjorn Borg, John McEnroe, Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic. La evenimentul numit „No. 1 Celebration” au fost prezenţi, alături de Ilie Năstase, John Newcombe, Jimmy Connors, Bjorn Borg, John McEnroe, Ivan Lendl, Mats Wilander, Stefan Edberg, Jim Courier, Marcelo Rios, Carlos Moya, Yevgeny Kafelnikov, Gustavo Kuerten, Lleyton Hewitt, Juan Carlos Ferrero, Andy Roddick, Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovici. Din 1973 până în prezent, în fruntea ierarhiei mondiale s-au aflat 25 de jucători.

Stancu - integralist, Chițu - 10 minute!

Bogdan Stancu a înscris un gol şi a fost autorul unei pase decisive în meciul câştigat de Genclerbirligi pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în faţa lui Belediyespor, în etapa a II-a a campionatului Turciei. Stancu, integralist la Genclerbirligi, a marcat în minutul 87. Celelalte goluri au fost înscrise de Jimmy şi Zec, acesta din urmă după o pasă de la Bogdan Stancu. În Franța, Aurelian Chițu a bifat 10 minute pentru Valenciennes în meciul pierdut pe teren propriu cu Marseille, scor 0-1. Singurul gol al meciului a fost marcat de Gignac, în minutul 84. Intrat pe teren în minutul 80, Chițu a trecut pe lângă deschiderea scorului la  cea mai clară acţiune a celor de la Valenciennes.

Tragedie în automobilism

Ultima specială de sâmbătă din cadrul Raliului Germaniei, a noua etapă a Campionatului Mondial (WRC), a fost anulată ca urmare a unui accident soldat cu doi morţi, au anunţat organizatorii. În accident a fost implicată o maşină care participa la un program demonstrativ, în afara competiţiei.
„Maşina, condusă de un echipaj din Olanda, a ieşit de pe şosea pe o porţiune a traseului. Serviciile de urgenţă au sosit imediat la faţa locului, dar în ciuda eforturilor lor rănile suferite de pilot şi de pasager s-au dovedit a fi fatale. Nimeni altcineva n-a fost implicat în incident”, au precizat organizatorii.


Centura rămâne la Ciocan!

Pugilistul român Cristian „Hammer” Ciocan şi-a apărat cu succes pentru a doua oară centura de campion european WBO la categoria grea, vineri seară, în faţa norvegianului Leif Larsen, în cadrul unei gale de box ce a avut loc la Galaţi.
Ciocan l-a învins pe Larsen prin KO în runda a şaptea. Românul a câştigat centura WBO în septembrie 2012, când s-a impus în faţa englezului Danny Williams. În 22 februarie, el şi-a apărat centura învingându-l pe ucraineanul Oleksi Mazikin.

„Ministrul apărării “, condus pe ultimul drum

Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale Costică Ştefănescu a fost înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Sineasca din Craiova, cu onoruri militare, în prezenţa a aproximativ 1.500 de persoane, la funeralii fiind prezenţi şi toţi foştii componenţi ai Craiovei Maxima. Suporterii echipei Universitatea Craiova au arborat un banner la ieşirea din biserică, cu mesajul "Veghează-ne din cer, Căpitane!", au aplaudat şi au scandat numele lui Costică Ştefănescu. Pe tot traseul de la biserică spre cimitirul Sineasca, preoţii au ţinut slujbe la fiecare întersecţie, dar şi în faţa Primăriei Craiova, pentru că fostul fotbalist era şi cetăţean de onoare al oraşului.

Comentarii

Ultimă oră