Sari la conținut
sport-pe-scurt-23-septembrie

Ungur pierde finala!

Adrian Ungur a fost învins cu 6-3, 6-3 de rusul Andrei Kuzneţov, în finala turneului challenger de la Trnava (Slovacia), dotat cu premii totale de 64.000 de euro. Kuzneţov, cap de serie nr. 5, s-a impus după o oră şi 5 minute de joc. Adrian Ungur, al doilea favorit al turneului, a câştigat un cec de 5.400 euro şi 55 de puncte ATP.  Nici din partea fetelor nu sunt bune veştile. Sorana Cîrstea a fost învinsă în primul tur al turneului WTA de la Tokyo, dotat cu premii totale de 2.168.400 de dolari. Cîrstea a pierdut la japoneza Ayumi Morita, beneficiara unui wild card, scor 6-2, 3-6, 6-2, după aproape două ore de joc. Pentru participarea la turneul japonez, Sorana Cîrstea va primi un punct WTA şi un cec de 5.800 de dolari.

Cavalerii fluierului, cu un om minus !

Augustus Constatin (38 de ani) a decis să renunţe la arbitraj. Acesta va deveni membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor.  Ultimul meci condus de Augustus Constatin a fost Concordia Chiajna - Ceahlăul, scor 2-1. Prima partidă pe care Augustus Constantin a condus-o a fost pe 22 mai 1999, FC Oneşti - Astra Ploieşti, scor 2-0. De atunci,  arbitrul a strâns 199 meciuri în Liga 1. Marele regret al centralului este că nu a fost delegat niciodată la marele derby, Dinamo - Steaua. Cele mai importante meciuri pe plan intern care au fost conduse la centru de Augustus Constantin sunt finala Cupei României din 2007, Rapid - Poli Timişoara, 2-0, şi derby-urile Dinamo - Rapid şi Rapid - Steaua.

Misiune grea pentru tricolori

Vineri a avut loc la Viena, tragerea la sorţi pentru preliminariile Campionatului Mondial de tineret din 2013, care va avea loc în Bosnia&Herzegovina. Tricolorii vor întâlni Rusia, Israel şi Turcia, urmând să găzduiască turneul de calificare ce va avea loc în perioada 4-6 ianuarie 2013. Din primele două grupe, primele două clasate se vor califica, în timp ce din restul grupelor doar câştigătoarea va merge la turneul final, acolo unde se mai află deja Bosnia&Herzegovina (gazda turneului), Spania (campioana europeană) şi Croaţia (vicecampioana europeană).

În sfârşit, victorie pentru Dinamo!

Dinamo dă semne de revenire! După o perioadă mai puțin fastă, „câinii” au învins pe U Cluj, în deplasare, atacantul Ionel Dănciulescu revenind cu gol în trupa lui Bonetti. Rezultatele complete ale etapei cu numărul 9:
Vineri,
Concordia Chiajna – Ceahlăul 2-1 (1-1)
Au marcat: Ichim (43ag),  Purece (58) /Cazan (44)
Gloria Bistrița - Petrolul Ploieşti 1-1 (0-1)
Au marcat: Cristescu (6)/ Laio (81)
Sâmbătă,
CS Turnu-Severin – Oțelul Galați 1-1 (1-1)
Punosevac (20)/1-1 Joël Thomas (45+1)
Universitatea Cluj - Dinamo Bucureşti 1-2 (1-1)
Au marcat: Dinu (8p)/ Dănciulescu (23p), Curtean (62)
Duminică
Astra Giurgiu - Gaz Metan Mediaş
Au marcat:
FC Braşov - FC Vaslui
Au marcat:
Partida Pandurii Târgu-Jiu - CFR 1907 Cluj s-a terminat după închiderea ediției. Etapa cu numărul 9 va fi încheiată astăzi cu ultimele două partide: Viitorul Constanţa - CSMS Iaşi (17.00, Dolce Sport) şi Steaua  - Rapid (19.30, Antena 1)

La Ju Jitsu stăm bine!

Peste 200 de sportivi de la 13 cluburi din țară, s-au întrecut pe toată durata zilei de sâmbătă, la cea de-a doua ediție a Cupei Braşov la Ju Jitsu. La capătul a 12 ore de concurs, clubul braşovean Kokoro a adunat numai puțin de 22 de medalii! Această competiție a fost o bună verificare pentru sportivii braşoveni, înaintea Campionatului Balcanic de Ju Jitsu, care se va desfăşura la jumătatea lunii octombrie la Bucureşti.
Locul I
- Gordan David - U 12 ani, -23 kg
- Lighici Alina, - U12 ani,-26 kg
- Bogluț Adrian - U12 ani, -28 kg
- Hrişcă Bodan - U 12 ani, -32 kg
- Hacisalihoglu Derya - U 9 ani, -40 kg
         
Locul II
- Nonoşel Cristina - U 9 ani, -29 kg
- Hacisalihoglu Reis - U 9 ani, -32 kg
- Ciornei Andreea - U 12 ani, -34 kg
- Hrişcă Bogdan - U15 ani, -34 kg
- Gogu Andreea - U 15 ani, - 36 kg
- Blănaru Alexandru - U 15 ani, -60 kg
- Hacisalihoglu Derya - U15 ani, -41 kg
- Jianu Tudor - U18 ani, -62 kg

Locul III
- Cătănoiu Bianca - U 9 ani, -25 kg
- Tampa Rareş - U 9 ani, -29 kg
- Iles Andrei - U 12 ani, - 28 kg
- Stoica Bogdan - U 12 ani, -32 kg
- Gogu Andreea - U12 ani, -34 kg
- Ştefănoaia Alin - U 12 ani, -36 kg
- Stoica Bogdan - U 15 ani, -34 kg
- Ciornei Andreea - U 15 ani, -36 kg
- Ştefanoaia Alin - U 15 ani, -38 kg
- Bogluț Monica - U 15 ani, -48 kg

Lucescu jr se impune în fața campioanei!

Răzvan Lucescu are motive să zâmbească. După ce a pierdut cu mult ghinion în prima etapă de campionat din Qatar, se pare că norocul și-a întors fața și spre tehnicianul român. Echipa sa, El Jaish, s-a impus pe terenul lui Lekhwiya - campioana en-titre - scor 1-0, grație golului marcat de algerianul Karim Ziani (86). Fost jucător la Troyes, Marseille, Sochaux și Wolfsburg, Ziani a adus un succes meritat al lui El Jaish. "Sunt foarte obosit, este incredibil de greu aici, în țările arabe. Când eram mic nu știam de ce au probleme Anghel Iordănescu și Ilie Balaci, dar acum îi înțeleg perfect" a declarat la finalul partidei Lucescu jr. În urma succesului, El Jaish a avansat în prima jumătate a clasamentului.

Vetel, cel mai rapid în Singapore

Campionul mondial Sebastian Vettel a moştenit prima poziţie în Marele Premiu al Statului Singapore şi nu a mai putut fi oprit până la finalul unei curse care s-a încheiat la limita de timp şi nu după numărul de tururi programate. Germanul de la Red Bull a pornit din poziţia a doua a grilei de start şi în prima parte a cursei s-a menţinut în spatele liderului autoritar Lewis Hamilton. Diferenţa dintre cei doi a oscilat între 1,2 şi 1,7 secunde în favoarea echipierului de la McLaren-Mercedes, însă în turul 23 din cele 61 programate iniţial Hamilton a fost lovit de ghinion. Cutia de viteze a monopostului McLaren-Mercedes a cedat şi astfel Hamilton abandona din postura de lider, pierzând locul secund în ierarhia generală şi posibilitatea de a se apropia de Fernando Alonso în ierarhia generală. Locul secund în Singapore i-a revenit lui Jenson Button, campionul mondial din 2009 salvând onoarea echipei McLaren-Mercedes.
Podiumul a fost completat de Fernando Alonso, echipierul de la Ferrari păstrându-şi prima poziţie în clasamentul general pentru 29 de puncte în faţa lui Vettel.

Adi Mutu, pe bară!

Transferat la gruparea franceză Ajaccio după ce a retrogradat cu Cesena, Adrian Mutu nu a evoluat decât 30 de minute pentru noua sa echipă. Atacantul a jucat în meciul din etapa trecută cu Lyon, pierdut de echipa sa cu 2-0.  Din păcate, Mutu nu a jucat ieri în etapa a 6-a cu Bordeaux, în deplasare, după ce a suferit o entorsă la glezna dreaptă, iar antrenorul a decis să nu îl convoace. Dacă nu va juca în continuare, Adi Mutu îşi va vedea periclitată convocarea la echipa naţională, acolo unde Victor Piţurcă a anunţat că va miza doar pe jucătorii ce evoluează la echipele lor de club.

Hănescu se impune la Szczecin!

Victor Hănescu are o perioadă excelentă. După ce duminica trecută a câştigat titlul la challenger-ul de la Banja Luka, victorie care l-a propulsat pe locul 80, ieri el s-a impus la turneul de 106.000 de euro de la Szczecin! În finala challenger-ului polonez Victor l-a învins cu scorul de 6-4, 7-5 pe spaniolul Cervantes-Huegun, la capătul unei partide care a durat o oră şi 53 de minute. Hănescu a obținut un cec de 15.300 de euro şi 125 de puncte ATP.

Comentarii

Ultimă oră