Sari la conținut
sport-pe-scurt-14-octombrie

Begu, învinsă de Azarenka

Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 57 WTA, ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky-loser, a fost învinsă cu scorul de 6-2, 6-1, de numărul 1 mondial, Victoria Azarenka din Belarus, în semifinalele turneului de la Linz din Austria, dotat cu premii de 220.000 de dolari. Azarenka va juca în ultimul act al competiţiei împotriva Juliei Gorges din Germania, cap de serie numărul 5.

Pedrosa a câştigat în Japonia

Pilotul spaniol Dani Pedrosa, de la Honda, a câştigat Marele Premiu al Japoniei la MotoGP, disputat pe circuitul de la Motegi. Pedrosa a înregistrat al cincilea succes în acest sezon, al doilea consecutiv, impunându-se în faţa compatrioţilor săi Jorge Lorenzo de la Yamaha şi Alvaro Bautista de la Honda. Este pentru prima oară în istoria MotoGP când trei spanioli se află pe podium.

Vettel e pe primul loc

Germanul Sebastian Vettel de la Red Bull a câştigat Marele Premiu al Coreei de Sud, a 16-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, şi a devenit noul lider al ierarhiei piloţilor, cu patru curse rămase de disputat. Vettel a fost urmat de coechipierul său Mark Webber şi de spaniolul Fernando Alonso de la Ferrari. Pe locul patru s-a clasat brazilianul Felipe Massa de la Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen de la Lotus-Renault a fost al cincilea, iar germanul Nico Hulkenberg de la Force India a trecut linia de sosire pe locul 6. Britanicul Jenson Button de la McLaren-Mercedes şi germanul Nico Rosberg de la Mercedes au abandonat în primul tur. Următoarea etapă a CM de Formula 1 va avea loc peste două săptămâni, în India. În clasamentul piloţilor, podiumul este ocupat în ordine de Sebastian Vettel cu 215 de puncte, Fernando Alonso cu 209 şi Kimi Raikkonen cu 167. În ierarhia constructorilor Red Bull are 367 de puncte, Ferrari 290 iar McLaren-Mercedes 284.

Târlungeniul merge ceas

Unirea Tărlungeni a obţinut a 5-a victorie din tot atâtea partide disputate în Seria a 6-a a Ligii 3 la fotbal. Trupa condusă de Laszlo Balint a învins, pe teren propriu, cu 1-0, formaţia  SCM Piteşti, singurul gol al jocului fiind marcat de Cristea, în minutul 46. Cu 15 puncte adunate în primele cinci runde ale campionatului, Unirea Tărlungeni se află pe prima poziţie a clasamentului, la egalitate cu Fortuna Brazi, gruparea prahoveană având un meci mai mult jucat. Cealaltă reprezantantă a judeţului, CSM Făgăraş, a stat în această etapă.

Victorii pe linie

Echipele de handbal masculin Ştiinţa Bacău şi HC Odorhei au obţinut victorii, pe teren propriu, în prima manşă din turul doi al Cupei EHF. Ştiinţa Bacău a învins formaţia suedeză Ystads IF, scor 28-24 (16-12). HC Odorhei, tot pe teren propriu, în aceeaşi fază a competiţiei, a dispus de turcii de la Beşiktaş JK, cu scorul de 40-33 (23-14). Partida retur va avea loc în deplasare, în 20 octombrie. Dacă se vor califica în turul trei al Cupei EHF, cele două echipe româneşti îşi vor cunoaşte adversarele la tragerea la sorţi din 23 octombrie.

Amicale, amicale…

Formaţia Petrolul Ploieşti a învins cu scorul de 2-0 (2-0) echipa Galatasaray, într-un meci amical disputat la baza sportivă Metin Oktay din Istanbul. Golurile au fost marcate de Hamza, în minutele 13 (penalti) şi 14. Concordia Chiajna a fost învinsă cu scorul de 3-0 (0-0), de echipa de ligă secundă Săgeata Năvodari, într-un meci amical. Golurile au fost marcate de Oprea '60 şi Diaby '65, '85. Gloria Bistriţa a învins cu scorul de 3-1 (1-0), formaţia Universitatea Cluj, într-un meci de verificare disputat la Bistriţa. Golurile au fost marcate de Marius Curtuiuş, Cornel Predescu şi Florin Bratu, respectiv Cleiton. Echipa bistriţeană a fost condusă de pe bancă de secundul Sandu Negrean, antrenorul principal Nicolae Manea fiind plecat în străinătate pentru o serie de analize medicale.

Game, Set, Match

Tenismanul Marius Copil a acces în turul secund al calificărilor turneului de la Stockholm, dotat cu premii în valoare totală de 486.750 de euro. Copil l-a învins în primul tur al calificărilor, cu scorul de 6-2, 6-3, pe suedezul Jakob Adaktusson. Românul îl va întâlni în următoarea rundă a calificărilor pe sportivul italian Roberto Marcora. Tenismanul Victor Hănescu a pierdut meciul disputat în turul doi al calificărilor turneului de la Moscova, dotat cu premii în valoare totală de 673.150 de dolari. Hănescu, principalul favorit al calificărilor, a fost învins de jucătorul din Kazahstan Evgeni Korolev, cu scorul de 6-4, 6-1. Korolev trecuse în prima rundă a calificărilor tot de un român, Petru-Alexandru Luncanu, scor 6-3, 6-2. Perechea Florin Mergea/Philipp Marx (România/Germania), cap de serie numărul 4, s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Rennes, dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro. Mergea şi Marx au învins în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-2, cuplul Niels Desein/Peter Torebko (Belgia/Germania).

Comentarii

Ultimă oră