Sari la conținut
sport-pe-scurt-1-septembrie

Doar argint pentru România

Echipajul feminin al României de dublu rame fără cârmaci, format din Roxana Cogianu şi Nicoleta Albu, a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de canotaj de la Chungju din Coreea de Sud. Cogianu şi Albu au fost cronometrate cu timpul de 7:25.75. Proba a fost câştigată de britanicele Helen Glover şi Polly Swann (7:22.82). Echipajul feminin de 8+1 al României, în componenţa Cristina Ilie, Cristina Grigoraş, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Nicoleta Albu, Ioana Crăciun, Andreea Boghian, Ionela Zaharia şi Daniela Druncea, a câştigat argintul la Campionatul Mondial de canotaj. Echipajul României a terminat proba cu timpul de 6.07.04, câştigatoare fiind SUA, iar locul trei revenind Canadei.

Marica la Tottenham!?

Singurul fotbalist român, fără echipă de club, convocat la naţională, pentru „dubla“cu Ungaria şi Turcia, din preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor din Brazilia, Ciprian Marica mai are foarte puţin timp pentru a-şi mai găsi o echipă de top. Chiar dacă este liber de contract şi, teoretic, poate semna oricând cu orice club, internaţionalul român, în vârstă de 27 de ani, trebuie să-şi rezolve situaţia până luni seară, dacă vrea să aibă şansa de a evolua în cupele europene. Marţi, 3 septembrie, este data limită până la care cluburile trebuie să trimită la UEFA lista cu jucătorii pe care-i vor utiliza. Ciprian Marica mai are o singură variantă importantă în acest moment. El ar putea deveni coechipier cu Chiricheş la Tottenham. Tranzacţia se poate perfecta, însă, doar dacă va fi vândut Adebayor. Impresarul Ioan Becali, care are o relaţie foarte bună cu directorul tehnic al londonezilor, Franco Baldini, a discutat, zilele trecute, şi mutarea lui Marica pe „White Harte Lane“.

Ce atacant a pierdut Steaua

Claudiu Keşeru s-a acomodat rapid la Bastia, unde a înscris un gol şi a fost autorul unei pase decisive în partida câştigată de echipa sa, pe teren propriu, împotriva lui Toulouse, scor 2-1. Internaţionalul român a marcat în minutu 43, iar cu 2 minute înainte de final a fost înlocuit. Cealaltă reuşită a gazdelor a fost semnată de Romarici, din pasa lui Keşeru.
În urma acestui rezultat, Bastia a urcat pe locul 9, cu şase puncte. Toulouse este ultima în Ligue 1, având doar două puncte. „Nu pot descrie în cuvinte bucuria pe care o simt. A fost o plăcere enormă să marchez din nou. Nu am jucat în finalul sezonului trecut din cauza unei accidentări la menisc şi am stat două luni. Am revenit la antrenamente cu doar câteva săptămâni înainte de începerea noului sezon, dar genunchiul nu mă mai supără şi pot să mă concentrez la ceea ce am de făcut în teren”, a spus Keşeru.

Niculescu a îmblânzit „câinii”

Formaţia Dinamo a fost învinsă, cu scorul de 3-2, de echipa de ligă secundă CSM Râmnicu Vâlcea, într-un meci amical disputat pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea. Golurile dinamoviştilor au fost marcate de Elton '21 şi Boubacar '34. Portarul echipei Dinamo, Cristian Bălgrădean, consideră că partida amicală pierdută de Dinamo a fost „un antrenament bun”. „Pentru noi a fost un antrenament bun, nu a contat rezultatul, nici nu ne-am propus să învingem, suntem în pauză competiţională şi trebuie să pregătim meciurile de campionat. Le mulţumim oamenilor de la Vâlcea că ne-au primit bine, sper că au apreciat spectacolul din teren. La noi a fost vorbă şi de oboseală, venim dintr-un cantonament unde se pune accentul pe pregătirea fizică”, a precizat Bălgădrean. Goalkeeperul dinamovist e de părere că naţionala României se va impune în meciurile cu Ungaria şi cu Turcia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. „Cred că vom lua şase puncte, avem nevoie de două victorii pentru a avea şanse mari la calificare. Le urez multă baftă băieţilor, eu chiar cred că este posibilă calificarea la turneul final”, a spus Bălgrădean.

Vis îndeplinit

Fotbalistul Vlad Chiricheş, transferat în această săptămână de Steaua la Tottenham, a declarat pentru Spurs TV că a sperat că va ajunge la o echipă din Premier League şi că visul său s-a împlinit. „Sunt foarte bucuros de acest transfer. Sunt mândru că am ajuns la un club cum este Tottenham. Pentru mine este ceva incredibil. Urmăream tot timpul meciurile din Premier League şi speram că într-o bună zi voi juca pentru o echipă din Premier League. Visul meu s-a împlinit. Tottenham joacă un fotbal foarte bun. Am văzut echipa jucând în campionatul Angliei şi în Liga Europa, a avut foarte multe meciuri bune. Am vorbit cu Gica Popescu şi Ilie Dumitrescu înainte de a veni aici şi mi-au spus că este un club foarte mare, cu istorie şi că acest transfer va fi ceva incredibil pentru mine. Sper să am oportunitatea de a juca şi să joc bine în acest sezon”, a spus Chiricheş.

Kaka, înapoi la Milan

Kaka este aproape de o despărţire de Real Madrid, brazilianul declarând că vrea să plece până când se închide perioada de transferuri. Cel mai probabil, jucătorul va reveni la AC Milan, echipă unde a mai evoluat între 2003-2009. Gazzetta dello Sport anunţă că preşedintele clubului italian, Adriano Galliani, se află la Madrid, unde negociază tranferul.

„Il Luce” sare la gâtul arbitrilor

După opt etape disputate în Ucraina, primul loc este ocupat de Metalist Harkov, şi nu de Şahtior Doneţk. Gruparea antrenată de Mircea Lucescu se află la a doua etapă consecutivă în care n-a reuşit să câştige. După înfrângerea din etapa trecută, 1-3 cu Dnepr, a urmat remiza cu liderul actual, Metalist Harkov. În cazul în care ar fi pierdut meciul cu Harkov, ar fi fost pentru prima dată când Mircea Lucescu ar fi suferit două înfrângeri la rând de când antrenează în Ucraina. Cel mai titrat antrenor român simte că va avea un sezon extrem de greu în Ucraina. „Nu pot să nu remarc maniera de arbitraj. Probabil că deranjează cele patru sezoane consecutive în care am dominat autoritar campionatul. Sosa trebuia să ia în două rânduri cel de-al doilea cartonaş galben. Ultima oară, Srna a observat asta, s-a enervat şi a fost eliminat. A trecut multă vreme de când n-am mai criticat arbitrajul. Dar, din păcate, meciul cu Metalist n-a fost primul din acest sezon în care nu avem parte de un arbitraj de calitate”, a spus Lucescu.

Încă un trofeu pentru Oli

Primul meci, primul trofeu pentru Cosmin Olăroiu la Al Ahli. Noua echipă a antrenorului român a câştigat la penalty-uri Supercupa Emiratelor Arabe Unite, chiar împotriva fostului său club, Al Ain, unde joacă şi Mirel Rădoi. Pe stadionul Mohammed Bin Zayed din Abu Dhabi, scorul a fost 0-0 după 90, respectiv 120 de minute. La loviturile de departajare, Al Ahli a ratat un singur penalty, prin Jimenez. A fost chiar primul, după ce Asamoah Gyan deschisese seria lui Al Ain cu o transformare. Echipa lui Olăroiu le-a marcat pe următoarele trei (Ciel, Hugo Viana şi Abdulaziz Sanqour), în timp ce echipa lui Rădoi a mai înscris doar o dată, prin Fares Juma. Au ratat Abdulrahman, Al Shamisi şi Diaky Ibrahim. Portarul Majed Nasser a fost eroul lui Al Ahli la „loteria penalty-urilor", apărând două lovituri de la 11 metri. Mirel Rădoi a bifat toate cele 120 de minute. Olăroiu a fost întâmpinat cu ostilitate de fanii lui Al Ain, echipa pe care a părăsit-o pentru a se duce la Al Ahli. Acesta este al zecelea trofeu din cariera de antrenor a lui Cosmin Olăroiu. Are trei în România, restul de şapte fiind cucerite în zona Golfului.

Dembele e următoare ţintă

Reghecampf s-ar putea baza doar pe atacanţi străini, în condiţiile în care Ciprian Marica a refuzat oferta Stelei. Roş-albaştrii se concentrează acum pe varianta Mana Dembele, atacantul celor de la Clermont, din liga a 2-a franceză. Fotbalistul cu origini din Mali ar fi o soluţie diferită faţă de Piovaccari şi Nikolici. Dembele e un atacant nu foarte înalt, doar 1,80 m, şi care se bazează pe viteză şi explozie, spre deosebire de ceilalţi doi, care sunt mai greoi şi se remarcă prin forţă. În vârstă de 24 de ani, Mana Dembele a fost ales cel mai bun jucător al lui Clermont sezonul trecut, reuşind să înscrie 13 goluri. Evoluţiile bune au atras interesul lui Auxerre, echipă care a încercat să-l transfere în această vară.

Comentarii

Ultimă oră