Sari la conținut

Spitalul TBC a deschis un cabinet de cardiologie, cu consultații gratuite

spitalul-tbc-a-deschis-un-cabinet-de-cardiologie-cu-consultatii-gratuite

Spitalul TBC a deschis un cabinet de cardiologie, unde sunt oferite consultații gratuite. Cabinetul, aflat pe strada Sitei, a fost inaugurat ieri şi este dotat cu ecocardiograf de ultimă generaţie!

Pacienţii cu boli cardiovasculare care au nevoie de consult sau recomandare de tratament se pot adresa de-acum şi Cabinetului de cardiologie, de pe strada Sitei. Practic, cabinetul – inaugurat ieri - se află în cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului de Pneumoftiziologie şi este cu atât mai util cu cât actualele cabinete din structura de stat sunt aglomerate.

„Numărul persoanelor cu afecţiuni respiratorii care au boli asociate a crescut, motiv pentru care s-a impus diversificarea serviciilor medicale furnizate şi acoperirea unei arii mai largi de investigaţii paraclinice - explorări medicale, pentru stabilirea diagnosticului de certitudine şi a conduitei terapeutice. Resursa umană şi aparatele achiziţionate asigură calitatea actului medical şi va determina reducerea costurilor consultaţiilor de specialitate din alte unităţi medicale”, a spus dr. Dan Moraru, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov.

Activitatea în cabinetul nou deschis este asigurată de un medic cardiolog recunoscut şi de o asistentă medicală, iar cabinetul are în dotare, în principal, un electrocardiograf (EKG) şi un ecocardiograf de înaltă performanţă. „Aparatul este foarte bun. Este un Doppler de ultimă generaţie, color. Face ecocardiografie, care pune diagnosticul corect cardiologic. Și EKG-ul, la fel, aparatele sunt complementare. Diagnosticul cardiac se pune pe EKG, ecograf. Deisgur, am mai avea nevoie de test de efort şi holtere. Diagnosticul complet şi corect se bazează pe toate aceste aparate”, a explicat, la inaugurare medicul specialist cardiolog Maria Liliana Văduva.


   La cabinet se pot prezenta braşovenii cărora li se recomandă de către medicul curant aceste servicii şi care se programează pentru un consult de specialitate la Ambulatoriul integrat, cât şi pacienţii internaţi în regim de spitalizare de zi sau în regim de spitalizare continuă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov.

Cum spitalul a încheiat şi contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), braşovenii care se programează vor beneficia gratuit de servicii, dacă au trimitere de la medicul de familie.

..........................................................................................................

Numărul persoanelor cu afecţiuni respiratorii care au boli asociate (comorbidități) a crescut, motiv pentru care s-a impus diversificarea serviciilor medicale furnizate de Spitalul de Pneumoftiziologie și acoperirea unei arii mai largi de investigații paraclinice – explorări medicale, pentru stabilirea diagnosticului de certitudine și a conduitei terapeutice.

Tocmai de aceea , în cadrul Dispensarului TBC a fost înființat acest cabinet de cardiologie la care poate avea acces orice persoană care deține asigurare de sănătate. Practic, beneficiarii serviciilor de cardiologie sunt atât pacienții cărora li se recomandă de către medicul curant aceste servicii și care se programează pentru un consult de specialitate la Ambulatoriul integrat, cât și pacienții internați în regim de spitalizare de zi sau în regim de spitalizare continuă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov. Încheind contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a județului Brașov, serviciile de cardiologie vor fi furnizate gratuit pentru asigurații care au bilet de trimitere de la medicul curant, precum și pentru pacienții internați în spital.

Comentarii

Ultimă oră