Sari la conținut

Spitalul Sf. Constantin Braşov şi Regina Maria demarează campania gratuită de screening pentru cancerul mamar

Spitalul Sf. Constantin Braşov şi Regina Maria – reţeaua privată de sănătate derulează, cu sprijinul Fundaţiei Clinica Sf. Constantin, un program de screening gratuit pentru depistarea cancerului mamar, începând cu luna decembrie 2012.

Programul de screening pentru cancerul de sân, ce va include 500 de persoane, se va întinde pe mai multe luni şi se adresează persoanelor de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 80 de ani şi în special celor cu vârstă peste 40 de ani sau cu antecedente de cancer mamar în familie.  
Etapele screeningului gratuit presupun în prima fază consultaţia senologica la medicii chirurgi sau oncologi de la Spitalului Sf. Constantin, ce poate fi efectuată pe bază de programare.  
Ulterior, la recomandarea acestora, pacientele vor efectua gratuit mamografia sau ecografia mamară în cadrul departamentului de imagistică de la Regina Maria Braşov şi vor fi reevaluate ulterior. Cazurile depistate vor putea beneficia de asemenea de un control ginecologic gratuit la Maternitatea Regina Maria în cazul în care este necesar.
Conceptul onco-chirurgical în depistarea şi tratamentul cancerului mamar. Spitalul Sf. Constantin a introdus ca noutate absolută metoda modernă de abordare a cazurilor oncologice în colocviu multi-disciplinar, concept care asigură soluţia optimă pentru stabilirea strategiei de tratament.  
Membrii colocviului multi-disciplinar sunt specialişti în chirurgie oncologica, oncologie medicală, anestezie-terapie intensivă şi radiologie-imagistică. Conceptul onco-chirurgical permite, de asemenea, abordarea personalizată a fiecărui caz, cu particularităţile şi nevoile fiecărui pacient.
Cancerul la sân, depistat precoce, poate fi tratat cu succes. După ultimele analize ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, incidenţa leziunilor sânului atât benigne cât şi maligne este în creştere. Este estimat că una din cinci femei prezintă o leziune benignă a  sânului la primul control medical iar incidenţa cancerului de sân a crescut în România de la 25 la suta de mii de locuitori în 1988 la 50.56 la suta de mii în 2006 (conform datelor publicate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei). Este foarte important de ştiut că acest tip de afecţiune poate fi tratată cu succes numai dacă este depistată la timp.
„Prin intermediul acestei campanii, dorim să lansăm măsuri de conştientizare în rândul populaţiei de sex feminin privind riscurile nedepistarii la timp a leziunilor mamare şi propunem un studiu pilot de analiză a incidenţei acestor leziuni mamare în grupa populaţională de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 20 şi 80 de ani, cu atenţie sporită pentru persoanele peste 40 de ani şi cele cu antecedente de cancer mamar în familie. Campania va fi realizată cu sprijinul Fundaţiei Clinica Sf. Constantin şi a partenerilor noştri de la Regina Maria Braşov, care ne vor susţine pentru efectuarea mamografiilor, a ecografiilor mamare şi, acolo unde este cazul, a controlului ginecologic. Ne dorim ca în urma acestei campanii să transmitem un semnal de alarmă tuturor femeilor care se află în grupa de risc şi care trebuie să conştientizeze faptul că o consultaţie la medic le poate salva viaţa” a declarat Dr. Bogdan Angheloiu, managerul general al Spitalului Sf. Constantin.

Consultaţiile gratuite, pe bază de programare. În vederea înscrierii în programul de screening gratuit, persoanele interesate se pot programa pentru consultaţia onco-chirurgicală iniţială, la numerele de telefon: 0751.518.782; 0733.008.008 sau la Recepţia Spitalului Sf. Constantin.

Comentarii

Ultimă oră