Sari la conținut

Mai multe locuri pentru bolnavii incurabili, la Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov

spitalul-de-pneumoftiziologie-brasov-va-avea-mai-multe-locuri-pentru-bolnavii-incurabili

În prezent, pentru această activitate sunt alocate 9 paturi, iar capacitatea va fi extinsă până la 30 de locuri

     Înfiinţat în urmă cu doi ani, Compartimentul de îngrijiri paliative (pentru bolnavii incurabili) de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Braşov va fi extins. Iniţial, această structură a început să funcţioneze cu 9 paturi, însă conducerea unităţii are în plan suplimentarea numărului de locuri, până la 30.


      Măsura este inclusă într-o completare a planului de dezvoltare a unităţii sanitare pentru perioada 2019 -2020, care va fi dezbătut în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean Braşov. De altfel, odată cu suplimentarea numărului de paturi, va fi supusă aprobării şi transformarea compartimentului în secţie.

Cine beneficiază de îngrijire paliativă

Reamintim că pe 23 septembrie 2018 (foto) a fost deschis Compartimentul de îngrijiri paliative, cu o capacitate de 9 paturi pentru spitalizare continuă, împărţite în două saloane cu câte trei paturi, un salon cu două paturi şi un salon tip rezervă/ izolator cu grup sanitar propriu, cu un pat.
La momentul respectiv, managerul spitalului, dr. Dan Moraru, a afirmat că era nevoie de un astfel de serviciu şi în spitalul de stat, după ce s-a constatat că aproape un sfert dintre pacienţii externaţi din Spitalul TBC, anul trecut, necesitau îngrijire paliativă.


    Principalii beneficiari ai procesului de paliaţie sunt pacienţii cu boli progresive, cu înrăutăţirea simptomelor (dispnee, durere, pneumonie recurentă, hemoptizie semnificativă, sindrom de venă cavă superioară etc.) şi/sau a valorilor analizelor şi/sau scăderea statusului funcţional şi/sau evidenţa bolii metastatice.

Comentarii

Ultimă oră