Sari la conținut
spioni-romani-laudati-de-americani

In decursul celor 13 ani de cand Operatiunea Enduring Freedom se desfasoara in Afganistan, romanii din serviciile de informatii au capatat reputatia de profesionisti adevarati printre colegii lor straini.

La baza din Kandahar, in ultimii 13 ani a inflorit relatia dintre americani, australieni si romani, scrie intr-un amplu articol Departamentul american de Aparare.

Ambasada SUA la Bucuresti anunta pe Facebook aparitia acestui articol si subliniaza concluziile sale: "Poate nu stiati, dar serviciile de informatii romanesti au avut o contributie importanta la operatiunile desfasurate de NATO in Afganistan. Potrivit ISAF Regional Command (South), la 13 ani de la sosirea lor in Kandahar, romanii au transformat intreaga comunitate locala de informatii".

Colonelul Matt Gill, ofiter de informatii pentru Regional Command-South, Combined Joint Task Force-1 si 1st Cavalry Division, are o ampla perspectiva asupra contributiei Romaniei la sfera serviciilor de informatii in provincia Kandahar. El s-a aflat aici inca de la inceput si a fost aici si cand contingentul roman a plecat spre casa.

Comentarii

Ultimă oră