Sari la conținut

Spectacolul Traviata din 16 octombrie 2021 dedicat marii soprane Virginia Zeani

spectacolul-traviata-din-6-octombrie-2021-este-dedicat-marii-soprane-virginia-zeani-

Sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, continuă trilogia verdiană cu nemuritoarea „Traviata”, o operă atât de îndrăgită și de celebră, încât aproape că nu mai are nevoie de nici o prezentare!

Spectacolul îi este dedicat marii soprane Virginia Zeani, „prima donna assoluta” a marilor scene internaționale, sărbătorită în această lună, cu ocazia împlinirii unei frumoase vârste, de către toate teatrele lirice din România.

Inițiativa aparține Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

Virginia Zeani este soprana al cărei glas impecabil i-a uluit, în epoca de aur a operei, pe cei mai exigenți melomani ai lumii. Una dintre stelele scenei lirice ale anilor ’50-’70, o femeie care, prin delicatețe și sensibilitate, dublate de har și aleasă educație, a reușit să se mențină printre cele mai valoroase artiste ale lumii operei de-a lungul celor 30 de ani de strălucită carieră internațională.

A strălucit pentru prima dată – cu o forță căreia nimic nu putea să i se împotrivească – la Bologna, inspirând cu glasul ei minunat o lume aflată în vreme de reconstrucție.

În mai 1948, pe când avea doar 22 de ani, a fost prezentată impresarului Carlo Alberto Cappelli, care era şi important ziarist la Bologna. A fost o întâlnire norocoasă. La Teatro Duse din Bologna era nevoie de o Violetta în Traviata, fiindcă soprana angajată să cânte rolul, Margherita Carosio, se îmbolnăvise.

Traviata… Un spectacol în care, mai apoi, avea să joace de 648 de ori de-a lungul carierei. Probabil că nicio altă soprană a lumii nu a murit de atâtea ori pe scenă… Iar rolul i s-a dezvăluit în toate nuanțele sale subtile pe măsură ce a trecut timpul. De fiecare dată a fost mai amplu, mai profund, de fiecare dată a stârnit în public emoții mai dezlănțuite în furtunoase aplauze.

Preț bilete: 50 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral).

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51.

Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

Sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov

Comentarii

Ultimă oră