Sari la conținut

După ce ultima premieră a Teatrului „Sică Alexandrescu” a adus pe scenă o savuroasă comedie bulevardieră, Fazanul de Georges Feydeau, este rândul unei comedii negre să intre în repertoriul teatrului, acum, la sfârşit de stagiune. Şi astfel, primele două reprezentaţii ale spectacolului Domnul Kolpert de David Gieselmann vor încheia acest an teatral, extrem de bogat pentru teatrul braşovean, în zilele de 14 iulie şi, respectiv, 15 iulie de la ora 19.



Succesul internaţional al piesei autorului german a fost unul de necontestat. Dovadă faptul că, în scurt timp, a fost tradusă şi montată în peste 25 de ţări, după ce, mai întâi, a avut premiera absolută la Royal Court Theatre din Londra, în anul 2000.  „Ce altă comedie neagră ar putea să fie mai bună decât aceasta? Geniala piesă a lui David Gieselmann nu numai că satirizează apetitul pentru violenţă, pe care îl întâlnim atât de des în filmele şi textele contemporane, dar, într-un mod bizar, chiar îl satisface.” – consemna The Independent, după premiera londoneză.


Aşadar, totul începe de la... o simplă cină. Sarah şi Ralf invită la masă un cuplu prieten: pe Edith şi pe Bastian. Nimic neobişnuit! Numai că o frază pe care Ralf o rosteşte aruncă totul în aer. „Este o greşeală să ai musafiri în ziua primei noastre crime”, spune Ralf care plănuise, împreună cu Sarah, să se amuze pe seama invitaţilor. Aşa că lasă să se înţeleagă că în cufărul din cameră este ascuns cadavrul domnului Kolpert, şeful lui Edith şi al lui Sarah. De aici mai departe graniţa dintre adevăr şi minciună va fi într-o continuă mişcare, situaţia ia întorsături surprinzătoare, iar personajele încep să-şi găsească motivaţii la fel de neaşteptate pentru faptele pe care le vor comite.

Spectacolul braşovean poartă semnătura lui Radu-Alexandru Nica, regizor care şi-a început cariera în anul 2004 şi a fost recompensat cu Premiul UNITER pentru debut, iar anul acesta a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor. Este prima dată când Radu-Alexandru Nica lucrează cu trupa braşoveană, din distribuţia pe care şi-a ales-o făcând parte: Iulia Popescu, Marius Cordoş, Carmen Moruz, Mihai Bica, Virginia Itta Marcu, Relu Siriţeanu. Scenografia spectacolului este realizată de Ioana Popescu, iar coloana sonoră de Alex Halka.

Comentarii

Ultimă oră