Sari la conținut
specialistii-recomanda-schimbarea-anvelopelor

Vremea a început să se încălzească, iar şoferii trebuie să ia in calcul schimbarea anvelopelor de iarna cu cele de vară. Pentru folosirea anvelopelor de vară, din punct de vedere legal, nu există o dată anume.  În schimb, anvelopele de iarnă sunt obligatorii atunci când se circulă pe porţiuni cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Chiar dacă soarele nu strălucește din plin în aceste zile, conducătorii auto care au montate pe mașini cauciucuri de iarnă ar trebui, potrivit specialiștilor, să ia în calcul schimbarea lor cu anvelopele de vară.

Acestea din urmă sunt realizate dintr-un material mai tare, astfel încât să se evite uzura lor la temperaturi ridicate. De asemenea, anvelopele de vara preîntâmpină deraparea mașinii din cauza stratului de apă existent între şosea şi pneuri, la viteze mari.

Nu se recomandă folosirea cauciucurilor de iarnă pe perioada sezonului cald, deoarece, la temperaturi ridicate, anvelopele de iarnă, care sunt mai moi şi mai maleabile, se vor uza mult mai repede.

Pentru o bună stabilitate şi un control eficient al maşinii, specialiștii recomandă instalarea unui anumit tip de anvelope pentru toate cele patru roţi.

De asemenea, dacă după schimbarea anvelopelor de iarnă nu aveți unde să depozitați anvelopele până la începerea sezonului rece, trebuie să știți că în Brașov există depozite de roți care vă garantează păstrarea lor în condiții optime, contra unei chirii.

Comentarii

Ultimă oră