Sari la conținut

Sora lui Victor Ponta, urmarită de DNA pentru fraudă cu fonduri UE (UPDATE)

sora-lui-victor-ponta-urmarita-de-dna-pentru-frauda-cu-fonduri-ue

Procurorii DNA fac 14 perchezitii in Bucuresti si Ploiesti, la sediile mai multor societati comerciale, intre care si cea a surorii si cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, precum si la locuinta acestora, intr-un dosar privind infractiuni de fraudare a fondurilor UE. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti fac cercetari intr-o cauza penala privind infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat de presa al DNA, informeaza Mediafax. Potrivit sursei citate, in acest dosar au loc 14 perchezitii, majoritatea in Bucuresti si Ploiesti, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane. Surse judiciare au declarat ca una dintre firmele la care se fac perchezitii este SC Exfin SRL, fondata de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlata in prezent de catre sora si cumnatul primului ministru, Alexandra si Iulian Hertanu. Potrivit surselor citate, Iulian Hertanu ar urma sa fie dus la audieri, la DNA Ploiesti. Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Prima reacţie a premierului Ponta, în urma descinderilor la firma mamei sale

Victor Ponta are o primă reacţie în urma percheziţiilor făcute de DNA la firma mamei sale. Premierul a scris un mesaj pe Twitter în care spune că "legea trebuie să fie egală pentru toţi".

„Nu cunosc si oricum ar fi gresit sa comentez eu cercetarile efectuate de procurori fata de cumnatul meu/Legea trebuie sa fie egala pt toti”. (FOTO)

Firma mamei lui Victor Ponta este percheziţionată de DNA, marţi dimineaţă. Firma SC Exfin SRL este fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta şi controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu, scrie antena3.ro.

Comentarii

Ultimă oră