Sari la conținut

Nicio femeie fără un loc de muncă nu s-au arătat interesată de un curs de recalificare pe bani europeni.

Un curs de recalificare profesională organizat la Braşov, pe bani europeni, a demonstrat că deşi avem destui someri care se plâng că nu-şi găsesc de lucru, puţini sunt dispuşi să facă mai mult decât atât, arată www.stirileprotv.ro.
Speriate de denumire. Pentru a finanţa cursul, Uniunea Europeană a cerut doar atat: 30% dintre participanţi să fie femei. Pe liste nu s-a înscris însă nicio persoană de sex feminin. Le-a speriat denumirea meseriei „diagnostician auto”. Organizatorii cursului de recalificare spun însă ca doamnele au înţeles, greşit, că meseria de diagnostician auto este acelaşi lucru cu cea de mecanic. Şi totuşi, canditatele trebuie să aibă doar minime cunoştinţe de mecanică şi să ştie să lucreze la calculator.
Cine pierde. Şase mii de femei nu au un loc de muncă în judeţul Braşov. Niciuna nu s-a arătat interesată să înveţe meseria de diagnostician auto într-un curs gratuit la sfârşitul căruia ar primi şi o bursă de 900 de lei. Dacă nu va reuşi să adune procentul de participante cerut de europeni, firma care organizează cursul va trebui să returneze banii primiţi. Vor pierde însă şi şomerii care nu sunt interesaţi să se recalifice. Conform legii, dacă sar peste aceste cursuri, pierd indemnizaţia alocată de stat.

Comentarii

Ultimă oră