Sari la conținut

Soluții pentru ca Brașovul să aibă un stadion la standardele actuale

solutii-pentru-un-stadion-al-brasovului-modernizam-tineretului-sau-construim-unul-nou-la-municipal

Soluții pentru un stadion al Brașovului: modernizăm „Tineretului” sau construim unul nou la „Municipal”?

În timpul şedinţei de plen de vineri a Consiliului Local, primarul Braşovului, George Scripcaru, a amintit de proiectul viitorului stadion al oraşului, precizând că sunt luate în calcul două variante.

Una ar fi modernizarea Stadionului Tineretului, cu o capacitate de maxim 12.000 de locuri, alternativa fiind construirea unui stadion nou, cu o capacitate de 35.000 de locuri, lângă viitoarea sală polivalentă, unde este acum Baza Sportivă Braşovia. Totuşi, pentru a se putea construi un stadion în locul bazei Braşovia, municipalitatea va trebui să rezolve problema terenului, care acum este al Ministerului Educaţiei.


  Primarul George Scripcaru a precizat că proiectanţii au subliniat faptul că, în conformitate cu normativele Federaţiei Internaţionale de Fotbal, pentru a fi omologate, capacitatea stadioanelor trebuie raportată la numărul populaţiei.


   „Ar fi foarte bine ca pe acest amplasament să funcţioneze şi Clubul Sportiv Braşovia şi să fie construit un stadion de până la 25.000 de locuri, în conformitate cu estimările proiectanţilor .Dacă ne raportăm la zona metropolitană, am vorbi de un stadion de 35.000 de locuri. Actualul Stadion Braşovia este însă acum în proprietatea Ministerului Educaţiei”, a explicat primarul.


  Pe de altă parte, pentru varianta de modernizare a Stadionului Tineretului proiectanţii au propus o arenă cu maximum 12.000 de locuri, ţinând cont de actualul amplasament. „În cazul Stadionului Tineretului vor rămâne în continuare o serie de inconveniente, printre care se numără şi posibilităţile pentru parcare. Dacă vom amenaja un nou stadion lângă Sala Polivalentă, am reuşi să avem un pachet mixt în această zonă a Stadionului Municipal, unde vom construi şi o parcare etajată”, a subliniat George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră