Sari la conținut

Soluții naturale pentru a avea dinți sănătoși

solutii-naturale-pentru-a-avea-dinti-sanatosi

Obiceiul de a mesteca gumă după masă poate duce, în timp, la apariția mai multor neplăceri: probleme ale mandibulei, afecțiuni gastrointestinale și ale gingiilor. Pentru că este important să-ți păstrezi sănătatea orală, încearcă aceste remedii naturale care țin la distanță și tratează problemele gingivale.

Curcuma

Ingredientele puternice care se găsesc în acest condiment reduc inflamația. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 1 linguriță de pulbere de curcuma cu 1 linguriță de miere, până obții o pastă. Întinde substanța pe dinți și pe gingii și las-o să acționeze aproximativ 3 minute. Clătește cu apă din abundență.  Repetă procedeul înainte de culcare, în fiecare zi.

Ulei de arbore de ceai

Este antiseptic, motiv pentru care te poate ajuta în cazul în care suferi de o boală gingivală. Pune câteva picături de ulei de arbore de ceai pe un tifon, după care masează gingiile. Datorită eficienței sale în aceste probleme de sănătate, mai multe tipuri de pastă de dinți conțin ulei de arbore de ceai.

Ulei de muștar

Datorită beneficiilor sale pentru sănătate, uleiul de muștar este adesea folosit la gătit. Este bogat în vitamine și are proprietăți antioxidante. Pentru a beneficia de proprietățile sale, pune ½ linguriță de ulei de muștar în palmă și întinde lichidul cu degetul peste gingii, prin mișcări circulare. După aceea, clătește cu apă călduță. Acest tratament stimulează gingiile, crește circulația sangvină și calmează durerea.

Suc de lămâie

Lămâia, sub formă de suc, poate fi de ajutor în cazul afecțiunilor gingivale. Stoarce o lămâie și în sucul obținut adaugă un vârf de cuțit de sare. Omogenizează bine ingredientele, până obții o pastă. Aplică soluția obținută pe dinți și las-o să acționeze câteva minute, după care clătește cu apă din abundență. Citește continuarea pe clickpentrufemei.ro.

Comentarii

Ultimă oră