Sari la conținut
solutie-originala-pentru-deseurile-din-garcini

Primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, a anunţat într-o conferinţă de presă, o soluţie originală privind managementul deşeurilor în cartierul Gârcini.

Intenţia edilului este de a-i implica pe oamenii din cartier în acţiuni de ecologizare, iar în acest plan, cei care au căruţe ar putea juca un rol important. Aceștia ar urma să meargă pe străzile din cartier şi să colecteze gunoiul din zona Gârcini, unde accesul este dificil, ducând apoi gunoiul pe o platformă betonată, de unde va fi ridicat de operatorul de salubritate.

Edilul s-a arătat optimist cu privire la şansele de reuşită ale acestui plan, invocând în acest sens experienţa cu fierul vechi care se găsea pe albia râului Tărlung în anii 1990.

În anul 2016, municipiul Săcele a plătit pe servicii de salubritate peste 1 milion de lei, la care s-au mai adăugat circa 230.000 de lei pentru acţiuni de ecologizare și pentru neutralizarea cadavrelor de animale. Anul acesta, s-au plătit în primele 4 luni ale anului aproximativ 600.000 de lei pentru salubritate și pentru ecologizarea de primăvară din cartierul Gârcini.

Comentarii

Ultimă oră