Sari la conținut
soferii-certati-cu-regulile-de-circulatie

Peste 5.000 de amenzi pentru șoferii certați cu regulile de circulație.

Este vorba despre situații diverse de încălcare a legislației legată de această temă, taxate de Poliția Locală Brașov, de la ocuparea ilegală a locurilor rezervate persoanelor cu dizabilități, opriri/staționări neregulamentare în stații de autobuz, la capetele de linii, pe pistele de biciclete, blocarea intrărilor în imobile sau accesul pietonilor pe trotuare, staționare/oprire în locuri unde este interzis, pe locurile de parcare ale altor persoane care au abonamente, până la neplata locului de parcare.

Sancțiunile au fost aplicate de la începutul acestui an de rutieriștii de la Locală, iar suma cumulată este de peste 800.000 de lei. Numai în primele două săptămâni ale lunii în curs au fost emise aproape 900 de penalizări pecuniare, în valoare de peste 200.000 de lei.

De la începutul anului, câteva sute de conducători auto au ocupat ilegal locurile rezervate persoanelor cu dizabilități. Spațiile pe care le-au găsit șoferii indisciplinați pentru oprire ori staționare întrec, uneori, imaginația oricui.

De cele mai multe ori, blocau vizibilitatea celorlalți participanți la trafic sau puneau în pericol viața bicicliștilor și pietonilor.

Spre exemplu, un conducător auto a găsit de cuviință să își lase mașina în giratoriul de la Aro, alții au blocat cu bună știință locurile rezervate ambulanțelor la intrarea în unitățile medicale cu regim de urgență, în curbe, de multe ori accesul în sediile Parchetelor ori Judecătoriei au fost blocate de autoturisme, pe spațiile verzi au fost găsite abandonate temporar mașini, însă există și șoferi care, în mod curent parchează pe trecerile de pietoni, pe spațiile hașurate de pe carosabil sau pe zonele verzi.

Comentarii

Ultimă oră