Sari la conținut

Șofer RATBV, prins băut la volan. Care e poziția companiei

sofer-ratbv-prins-baut-la-volan-care-e-pozitia-companiei

În aceasta dimineață, între orele 6 – 9, polițiștii rutieri au acționat pentru reducerea numărului victimelor rezultate în urma unor accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, prin curse regulate sau ocazionale.În cadrul acțiunii au fost efectuate peste 290 de testări alcoolscop, au fost reținute 5 permise de conducere și s-a constatat o infracțiune la regimul rutier. S-au aplicat 13 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale ce reglementeaza transportul de persoane, precum și 18 sancțiuni pentru abateri la regimul rutier. De asemenea, un conducător al unui autobuz RATBV de pe linia 22, Saturn – Stadionul Tineretului, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,39 la mie alcool pur. Bărbatului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RATBV, Silviu Ștefan, societatea va lua măsurile impuse în acest caz, având în vedere că siguranța călătorilor este cea mai importantă:

„S-au luat măsurile legale de către cei de la Poliția Rutieră, iar în paralel am declanșat și noi o verificare internă și se vor lua măsurile disciplinare necesare. Trebuie precizat că în fiecare dimineață, dar și în cursul zilei, șoferii noștri sunt testați, prin sondaj, cu aparatele etilotest pe care le avem pentru a preveni apariția unor asemenea incidente. Regretăm apariția lui, însă îl tratăm cu maximă seriozitate și vom încerca să evităm apariția unor situații de acest gen.

Siguranța călătorilor noștri este foarte importantă pentru noi și depunem toate eforturile pentru a asigura un transport cât mai civilizat și mai sigur în municipiul Brașov.

Nu în ultimul rând, trebuie precizat că între noi și cei de la Poliția Rutieră există o colaborare foarte strânsă. Practic, săptămânal, agenți de la Poliția Rutieră vin și îi instruiesc pe șoferi cu privire la prevederile legale privind transportul de călători, una dintre temele discutate fiind de multe ori chiar consumul de alcool”, a declarat purtătorul de cuvânt al RATBV, Silviu Ștefan, pentru Radio Brașov.

Comentarii

Ultimă oră