Sari la conținut
soarta-unei-generatii-la-nationala

Cinci zile au mai rămas până la meciul oficial cu Ungaria din preliminariile Campionatului Mondial din 2014. Peste o săptămână, vom afla dacă mergem la barajul de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia.

Soarta generaţiei care i-a avut în frunte pe Mutu şi Marica se va decide în această săptămână. Această generaţiei poate readuce România la un turneu final de Campionat Mondial, însă pentru asta trebuie să învingă Ungaria şi Turcia. România va întâlni Ungaria la 6 septembrie, şi Turcia la 10 septembrie, ambele întâlniri urmând să aibă loc pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.
Cu ei atacăm dubla confruntare. Selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat lotul de 23 de jucători pentru meciurile cu Ungaria şi Turcia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, din acesta făcând parte şi jucătorul echipei Kuban Krasnodar, Gheorghe Bucur, şi atacantul Ciprian Marica, liber de contract. Bucur şi Marica nu s-au aflat pe lista cu convocările de principiu, anunţată la 22 august. Lotul pentru partidele cu Ungaria şi Turcia este următorul: Ciprian Tătăruşanu (FC Steaua), Bogdan Lobonţ (AS Roma), Silviu Lung jr. (FC Astra) - portari; Alexandru Măţel (FC Astra), Srgian Luchin (FC Dinamo), Paul Papp (AC Chievo), Valerică Găman (FC Astra), Dorin Goian (Asteras Tripolis), Vlad Chiricheş (Tottenham), Răzvan Raţ (West Ham United), Iasmin Latovlevici (FC Steaua) - fundaşi; Alexandru Bourceanu, Mihai Pintilii, Adrian Popa, Cristian Tănase (toţi FC Steaua), Ovidiu Hoban (FC Petrolul Ploieşti), Dragoş Grigore (FC Dinamo), Gabriel Torje (Udinese), Marius Alexe (US Sassuolo), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Gheorghe Bucur (FC Kuban Krasnodar), Bogdan Stancu (Genclerbirligi SK), Ciprian Marica (fără echipă) - mijlocaşi şi atacanţi.
Fără Tamaş şi Mutu. Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că nu l-a convocat pe Gabriel Tamaş pentru meciurile cu Ungaria şi Turcia deoarece fundaşul nu a jucat în acest sezon la West Bromwich Albion, club de la care va pleca în curând. „La Tamaş am renunţat pentru că nu a jucat, nu a fost nici în lot. Am înţeles că astăzi, mâine semnează cu echipă din Anglia, din Premier League, iar asta e o veste bună pentru că eu sper că va juca”, a spus Piţurcă. Conflictul dintre selecţioner şi atacantul Adrian Mutu continuă, iar Mutu nu se află printre jucătorii convocaţi pentru dubla cu Ungaria şi Turcia, chiar dacă are meciuri în picioare.
Alexe e viitorul. Selecţionerul Victor Piţurcă a spus că a discutat cu oficialii clubului italian Sassuolo, care s-au declarat foarte mulţumiţi de atacantul Marius Alexe. „Am discutat cu oficialii de la Sassuolo şi sunt foarte mulţumiţi de Alexe, s-a pregătit foarte bine, e într-o formă foarte bună. Marius Alexe e viitorul, chiar dacă nu o să joace titular, este important să vină la echipa naţională, să se integreze şi în cel mai scurt timp să mizăm pe el ca titular. Ni s-a spus că el a făcut un salt fizic foarte mare, e pe drumul cel bun”, a precizat Piţurcă. Referindu-se la Vlad Chiricheş, transferat, în această săptămână, de la Steaua l-a Tottenham, Piţurcă a afimat că este convins că fundaşul va veni cu un tonus de jucător mare la naţională după această mutare. „Chiricheş cred că va aveni cu un tonus de jucător mare, de luptător, de gladiator. El este la una dintre echipele de mare tradiţie din Premier League, au şi o echipă foarte bună, se pot bate la campionat. Eu sper ca el să se integreze cât mai repede şi să joace titular meci de meci”, a precizat selecţionerul.

Comentarii

Ultimă oră