Sari la conținut

Sistem de măsurare a vitezei maşinilor, pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu

sistem-de-masurare-a-vitezei-masinilor-pe-bulevardul-mihail-kogalniceanu

Municipalitatea a anunţat planul de măsuri pentru reducerea riscului de accidente de pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu: sistem de măsurare şi avertizare în timp real a vitezei maşinilor, un pistol radar făcut cadou Poliţiei. În locul staţiei RATBV „Meşotă”: zonă verde, stâlpi şi copaci „tampon”!

După numeroasele accidente rutiere din zona Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, specialiştii Primăriei Braşov au început să caute soluţii pentru „securizarea” zonei. La un moment dat, a fost încercată varianta limitatoarelor de viteză, însă acestea au fost montate şi demontate în aceeaşi zi, pentru că nu exista avizul Comisiei de Circulaţie a municipiului Braşov (din care, printre alţii, fac parte reprezentanţi ai Primăriei şi ai Poliţiei Rutiere). Cum ideea limitatoarelor nu a fost agreată, s-au căutat alte soluţii, acestea fiind stabilite în şedinţa Comisiei de Circulaţie de săptămâna trecută.


    Astfel, reprezentanţii operatorului de transport, împreună cu cei ai Primăriei Braşov, analizează cea mai bună variantă de mutare a staţiei RATBV din dreptul Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, în tronsonul cuprins între intersecţia Bulevardul Mihail Kogălniceanu cu Bulevardul Victoriei şi intersecţia cu strada Bihorului. Această măsură a fost decisă pentru a nu se mai repeta situaţiile în care maşinile intră în refugiul de călători de la Meşotă, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori. De altfel, în urma unui astfel de accident a şi fost rănită grav o femeie care aştepta autobuzul (căreia i s-a amputat un picior).

În locul staţiei RATBV „Meşotă”: zonă verde, stâlpi şi copaci „tampon”


   După mutarea staţiei RATBV din dreptul Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, în această zonă, la limita carosabilului, va fi amenajată o zonă verde, cu copaci şi cu elemente de siguranţă, astfel încât şoferii care nu respectă viteza legală şi scapă maşina de sub control să nu mai ajungă pe trotuar.


    Tot în timpul şedinţei de săptămâna trecută, specialiştii din Comisia de Circulaţie au stabilit că înainte de această zonă sensibilă, municipalitatea va monta un sistem de măsurare şi informare a şoferilor cu privire la depăşirea vitezei legale. „Acest sistem va măsura viteza maşinilor pe fiecare bandă în parte, îi va informa pe şoferi cu privire la viteza maşinii, precum şi în cazul depăşirii vitezei legale, vor fi postate mesaje de conştientizare a riscului la care se supun, precum şi a prevederilor legale pe care le încalcă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Braşov.


      Totodată, Primăria Braşov a demarat procedura pentru achiziţionarea unui sistem radar tip ,,pistol” (sistem laser de masurare a vitezei TruCAM2). Acesta va fi pus la dispoziţia Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov (prin aceeaşi procedură care a fost făcută şi cu ISU) şi va fi utilizat exclusiv pe teritoriul municipiului Braşov.

Încă trei treceri de pietoni din Braşov cu limitatoare de viteză


  În 29 februarie 2020 au fost montate limitatoare de viteza la alte trei treceri de pietoni din Braşov, după ce în ultimele săptămâni au fost instalate astfel de dispozitive la 16 treceri de pietoni.


   Mai exact, cele trei limitatoare au fost montate pe str. Zizinului (intersecţie cu Drumul Cernatului, la trecerea de pietoni de la stadionul Carpaţi), pe str. Aurel Vlaicu (la intersecţia cu b-dul Griviţei, doar pe sensul de mers dinspre Făget spre Griviţei) şi pe pe str. Stadionului, la Stadionul Tineretului - doar pe sensul de mers dinspre Fartec (b-dul Griviţei) spre Bartolomeu (Calea Făgăraşului).


    Această acţiune este realizată în urma solicitării Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, care a constatat că în ultima perioadă s-au înregistrat mai multe accidente rutiere, soldate cu victime omeneşti, produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere a pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumurilor publice.

Comentarii

Ultimă oră