Sari la conținut
simona-halep-in-sferturi-la-roland-garros

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră, în finala de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova, cu 6-4, 3-6, 6-3, într-o semifinală care s-a întins pe durata a două ore.

Astfel, românca este la doar o victorie distanță de primul Grand Slam din carieră și de locul întâi WTA, pe care va urca în cazul unei victorii în finala de sâmbătă.

Simona Halep a mai jucat finala la Roland Garros, în 2014, atunci când a fost învinsă în trei seturi de Maria Sharapova.

În marea finală de la Paris, ea se va duela cu surpriza acestei ediţii a open-ului francez, Jelena Ostapenko, letona care a împlinit ieri 20 de ani.

Finala feminină de la Roland Garros va fi transmisă în direct, sâmbătă, de la ora 16, de Eurosport.

-----

Simona Halep a obținut ieri calificarea în semifinalele open-ului francez, eliminându-o în trei seturi pe Elina Svitolina, scor 6-3, 6-7, 0-6.

Deși a pierdut primul set, iar în al doilea a fost condusă cu 5-1, românca a revenit în joc și a reușit să se impună la 0 în setul decisiv.

Astfel, Simona Halep este la două victorii distanță de primul Grand Slam din carieră, pe care dacă-l va câștiga va obține suficiente puncte pentru a ajunge pe locul 1 WTA.

Meciul din semifinalele de la Roland Garros, în care Simona Halep o va înfrunta pe Karolina Pliskova, are loc astăzi de la ora 17.30 și va fi transmis în direct de Eurosport.

-----

Simona Halep, locul 4 WTA, o întâlnește astăzi pe Elina Svitolina într-un meci care contează pentru sferturile de finală ale open-ului francez.

Românca se apropie cu paşi repezi de o performanţă istorică. Dacă va câştiga săptămâna viitoare primul Grand Slam al carierei, jucătoarea antrenată de Darren Cahill va fi recompensată cu 2.000 de puncte WTA, devansând-o astfel pe Kerber, actualul lider mondial, sportiva care a rămas cu puțin peste 7.000 de puncte după eliminarea prematură de la Roland Garros.

Meciul cu Svitolina de astăzi se va disputa după ora 15 și va fi transmis în direct de Eurosport.

Comentarii

Ultimă oră