Sari la conținut
si-copiii-trebuie-instruiti

În scopul evitării unor situaţii nedorite, pe lângă măsurile fireşti de asigurare a protecţiei bunurilor şi locuinţei de către proprietarul acestora, este foarte important ca toţi membrii familie, inclusiv copiii, să cunoască şi să respecte câteva reguli simple de comportament preventiv. Este recomandabil ca adulţii să-i înveţe pe cei mici cum să se ferească de infractori, mai ales dacă există situaţii în care copiii vin singuri de la şcoală sau stau singuri acasă pentru anumite perioade de timp. Astfel:
- Sfătuiţi-i pe copii ca atunci când vin singuri de la şcoală să fie foarte atenţi la locul unde păstrează cheia pentru ca aceasta să nu le fie sustrasă în mijloacele de transport în comun.
- Cheia legată la gâtul copiilor este cel mai evident indiciu că aceştia sunt singuri acasă, lucru care atrage indivizii răuvoitori.
- Învăţaţi copiii să reziste tentaţiilor şi rugăminţilor venite din partea persoanelor necunoscute, care sub diverse motivaţii doresc să pătrundă în locuinţă; uşa nu trebuie deschisă străinilor sub nici un motiv.
- Evitaţi să lăsaţi cheia sub ştergătorul de la uşă, într-un ghiveci din apropiere sau în orice astfel de locuri.În cazul în care doriţi să transmiteţi cheia de la un membru al familiei la altul, atunci când nu aveţi posibilitatea multiplicării ei , lăsaţi-o unui vecin de încredere.


ATENŢIE!
Dacă sesizaţi un furt din locuinţă, anunţaţi imediat Poliţia la 112 – Apel unic de urgenţă.

INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE B R A Ş O V

COMPARTIMENTUL DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII

Comentarii

Ultimă oră