Sari la conținut

Şi Braşovul a semnat pentru greva generală din Sistemul Sanitar

si-brasovul-a-semnat-pentru-greva-generala-din-sistemul-sanitar

Sistemul Sanitar se pregăteşte pentru încetarea activităţii în 31 octombrie 2016.

Federaţia Sanitas a strâns până acum peste 35.000 de semnături la nivelul întregii ţări pentru declanşarea grevei generale, care ar urma să aibă loc pe 31 octombrie, dacă revendicările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, conform declaraţiilor făcute de prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

La Braşov, liderul de sindicat Sanitas Braşov, Paul Negoescu, a declarat pentru bzb.ro că „se mai strâng semnături până în 10 octombrie”. Se pare că o parte din braşovenii din sistemul de sănătate şi-au dat semnăturile, aratând astfel că sunt de acord cu declanşarea grevei.


  Săptămâna viitoare, în ziua de marţi, aproximativ 50 de persoane din Braşov vor picheta la Bucureşti, într-o acţiune din ciclul denumit generic „O marţi a Sanitas”.

Conform calendarului de proteste stabilit de Sanitas, în 12 octombrie va avea loc o grevă japoneză, pe data de 19 o grevă de avertisment, cu întreruperea activităţii timp două ore, iar în data de 31 octombrie, dacă nu se rezolvă nimic între timp, va avea loc greva generală.

Nemulţumirea sindicaliştilor este legată de nivelul salarial inechitabil, creat de O.U.G. nr. 20 şi nr. 43/2016.

Comentarii

Ultimă oră