Sari la conținut

Sfatul Psihologului: Traieşte-ţi visul! Partea I

sfatul-psihologului-traiesteti-visul-partea-i

Dragi cititori! în acesta săptămână: buna dispoziţie, optimismul şi posibilitatea că îţi poţi împlini un vis sunt sinonime cu sănătatea ta: „O inimă veselă omoară mai mulţi microbi decât toate antisepticele din lume”, afirmă textele înţelepte.  La chinezi, zeul râsului, Ha-Sin-Han, este şi zeul fericirii şi al sănătăţii.

În timpul râsului, creierul se eliberează de reziduurile care se acumulează, restabileşte echilibrul care rezultă din armonia tuturor funcţiilor organismului.

Odată ce recunoaştem valoarea stării de bine izvorâtă din propria fiinţă este important să lăsăm ca această stare să transpară prin fapte.

Conştientizând această valoroasă sursă de manifestare, acceptăm că partenerul nostru de dialog  este în mod cert aliatul nostru, deoarece starea noastră de spirit are efect de oglindire a propriilor emoţii în cealaltă persoană, iar buna dipozitie devine o sursă valoroasă de hrană cu care putem alimenta relaţiile noastre în fiecare zi.

Vă recomand, să vă ataşaţi oamenilor care îşi trăiesc visurile, căutaţi tovărăşia oamenilor veseli, plini de încredere în ei, care datorită acestor calităţi sunt adevărate surse de energie şi vitalitate printre noi. Opinia cuiva despre noi, nu trebuie să devină realitatea noastră, noi singuri trebuie să reprezentăm o idee, iar lumea se va schimba pentru că asta  am ales noi. întotdeauna să ştim, că oriunde am fi, putem să ne bucurăm de mai mult, merităm mai mult; provocarea este să rezistăm şi dacă rezistăm universul este de partea noastră. Odată ce am hotărât să urmăm un drum, viaţă nu va mai fi niciodată la fel.

Aţi luat acesta decizie astăzi?

În acelaşi timp lucraţi la visul pe care îl aveţi, chiar dacă veţi intalini eşec şi dezamăgire sau vor fi momente în care vă veţi îndoi de sine înşivă. Credeţi că vârsta şi-a spus ultimul cuvânt, că sunteţi prea bătrân pentru a mai putea împlini un vis? Urcaţi sus de tot cu plusurile şi minusurile pe care le aveţi şi arătaţi că puteţi, nu lăsaţi nimic să împiedice un vis care poate deveni împlinit. Astăzi, mai mult ca oricând să transformăm părerile, judecăţile şi interpretările pe care le fac ceialti despre noi în momente umoristice, dându-le  valenţe opuse aşteptărilor celor din jur.  Toate greutăţile din viaţa noastră au dreptul să vină, dar nu şi să rămână. Dacă decidem să ne trăim visul, să trăim ceea ce este în noi, să ne manifestăm măreţia, să trăim în termenii noştrii, înseamnă că decidem să spunem ‘da” vieţii şi ne  va merge bine.

Numai bine! Continuarea săptămâna viitoare

Camelia Bolocan, psiholog-psihoterapeut adlerian, autonom
Specialist în psihoterapie şi consiliere psihologică pentru copii, adolescenţi şi părinţi
Telefon - 0745.356.801
psihologterapeutbv@gmail.com

Comentarii

Ultimă oră