Sari la conținut

Sfatul optometristului: Ochelarii fac condusul mai confortabil

sfatul-optometristului-ochelarii-fac-condusul-mai-confortabil

Condusul poate fi o experienţă destul de obositoare care necesită un câmp vizual optim şi o focalizare cât mai precisă. Pe lângă timpul pe care îl petrecem la birou, acasă sau în compania prietenilor, mulţi dintre noi petrecem o mare parte din zi şi la volan.

Schimbarea vremii şi condiţiile neprietenoase ale acesteia afectează vederea considerabil mai ales când suntem la volan. Lumina slabă din timpul nopţii, ceaţa, vremea ploioasă sau zăpada pot deteriora experienţa condusului, şi pe lângă disconfort pot cauza şi pericole. În medie, 83% dintre purtătorii de ochelari sunt şoferi, şi experienţa acestora la volan implică de cele mai multe ori nesiguranţă dar şi stress mai ales în condiţii dificile ale vremii sau pe timp de noapte.

Este timpul ca lentilele ochelarilor să preia sarcina dificilă de a oferi o vedere impecabilă la volan.

Pupila ochiului reacţionează la intensitatea luminii din mediul înconjurător, în special în cazul luminii care intră direct în ochi. În cazul luminii diurne, diametrul pupilei este mic, iar în timpul nopţii sau la lumină slabă pupila are dimensiuni medii. Astfel, percepţia spaţiului şi aprecierea corectă a distanţei devine dificilă în timpul şofatului atunci când este ceaţă, plouă, în zile întunecate sau noaptea.

Lentilele inovative Zeiss denumite Drive Safe, iau în calcul aceste schimbări ale pupilei în condiţii diferite de iluminare, oferind prin urmare o vedere îmbunătăţită. Zeiss a efectuat un studiu împreună cu Institutul de Cercetare al Universităţii din Stuttgart, studiindu-se exact zonele la care au nevoie şoferii să vadă cel mai clar.

Pe lângă aceste calităţi extraordinare ale lentilelor DriveSafe, Zeiss a plusat prin îmbunătăţirea lentilelor prin inovarea unui tratament aplicat pe lentile special destinat pentru reflexiile luminii pe timp de noapte. Acesta scade efectul de strălucire cu până la 64%, şi astfel farurile maşinilor care vin din sens opus nu vor mai crea disconfort.

Bordul maşinii dar şi panoul de comenzi este foarte important în timpul şofatului, şi implicit o vedere clară asupra acestuia. Lentilele DriveSafe oferă purtătorilor o vedere cu 34% îmbunătăţită asupra bordului, şi cu 14% mai bună la distanţă.

Cui i se potrivesc aceste lentile?

În mod ideal, oricine simte discomfort în timpul condusului, dar şi cei care călătoresc sau conduc frecvent. Datorită faptului că DriveSafe reprezintă o îmbunătăţire a lentilelor, destinate oricăror nevoi vizuale ale purtătorilor, aceste lentile sunt o opţiune excelentă pentru oricine doreşte o vedere impecabilă şi lipsită de străluciri deranjante.

Comentarii

Ultimă oră