Sari la conținut

Sfatul optometristului: Cum îşi aleg domnii perechea (de ochelari) perfectă

sfatul-optometristului-cum-isi-aleg-domnii-perechea-de-ochelari-perfecta

În zilele noastre, ochelarii au devenit şi pentru domni un accesoriu important care le defineşte stilul şi personalitatea, concurând în materie de bijuterii cu ceasurile.
Alegerea lor se raportează la stilul vestimentar, la utilitatea lor dar şi ținând cont de tendinţele actuale şi noutăţile din domeniu.


          Aşadar, domnii au principii puternice dar şi criterii tehnice atunci când sunt în căutarea perechii pefecte, acestea fiind uşor diferite de cele ale doamnelor. Astfel, dacă doamnele pun accent pe aspectul estetic şi tendinţele impuse de modă, bărbaţii sunt mai pragmatici şi aleg confortul şi durabilitatea.

 1. Confort şi durabilitate
             Datorită simţului practic caracteristic domnilor, materialul ramei este un criteriu de bază. Există la acest capitol o gamă foarte variată din care domnii pot să aleagă. Dintre cele mai frecvent alese de domni, amintim ramele din titan, care sunt mai puternice şi mai durabile comparativ cu alte aliaje metalice, oferindu-le domnilor siguranţa că poartă o ramă de ochelari puternică, robustă dar şi confortul unei rame uşoare care cântăreşte doar câteva grame. Ramele din acetat (plastic) sunt o alegere frecventă în rândul domnilor care preferă ramele conturate, bine definite.
În foarte multe situaţii, domnii nu se lasă influenţaţi de schimbările pe care moda le impune. Chiar dacă ramele conturate în culori închise sunt în mare vogă cei care sunt adepţii ramelor uşoare, discrete sau ramelor fără contur rămân loiali acestui stil şi îşi menţin criteriile care aduc confort şi în achiziţionarea unei perechi noi de ochelari.


        2. Forma feţei

Alegerea ramei deopotrivă în cazul doamenlor, dar și a domnilor, se face în funcţie de fizionomie, regulile fiind în mare parte comune. Se evită ramele asemănătoare cu forma feţei căutând mereu forme în contrast cu fizionomia. La acest capitol, domnii se raportează la recomandarea specialiştilor care ştiu cum să aleagă forma potrivită a ramei pentru a le pune în valoare trăsăturile.

      3. Culoarea tenului şi culoarea părului
         Spre deosebire de doamne, din partea domnilor există o mai mare flexibilitatea în alegerea cromaticii ramelor, deoarece nu se lasă influenţaţi atât de mult de culorile preferate sau de culorile care sunt impuse de tendinţele modei. În multe situaţii domnii sunt foarte deschişi în a urma sfaturile specialiştilor şi au puterea de a lua decizii îndrăzneţe în alegerea ramelor în culori mai vii precum albastru, turcoaz, roşu, verde, portocaliu în condiţiile în care corespund cu personalitatea şi dacă sunt în perfectă armonie cu nuanţa părului şi nuanţa tenului.

  4. Stilul vestimentar
          Şi pentru domni asortarea ochelarilor cu stilul vestimentar este un aspect important.
În condiţiile în care stilul dumnealor predominant este 'office' aleg rame elegante în forme şi culori clasice din materiale durabile, preferabil din colecţii şi brand-uri renumite, care să le desăvârşească ţinutele.
Dacă stilul este unul lejer, rama va fi una modernă,colorată de cele mai multe ori un model aflat în tendinţe şi raportat la standardele impuse de modă.
Din punct de vedere cromatic, domnii nu îşi asortează obligatoriu ţinuta cu rama de ochelari însă ceasul este ales în funcţie de culoarea acesteia.
Nici pentru domni nu este uşor să se limiteze la alegerea unei singure perechi 'perfecte' de ochelari, aşa că îşi mai aleg cel puţin o pereche de rezervă pe care să o poată asorta la alte ţinute sau pe care să se bazeze în caz de pierdere sau mici accidente care duc la deteriorări. Bineînţeles, din nou iese în evidenţă simţul pragmatic şi măsurile de precauţie caracteristice dumnealor.

         În alegerea perechii perfecte domnii urmează sfaturile specialiştilor care le oferă toate detaliile de care au nevoie, însă în multe situaţii partenera de viaţă este cea care le influenţează decizia finală, mizând pe înclinaţiile doamnelor către aspectul estetic şi raportarea dumnealor la tot ce se poartă.

Best Optic RED Vlahuță

B-dul Alexandru Vlahuţă nr. 61
Telefon/Fax: +40 268 313 199
Mobil: +40 733 024 793
E-mail: office@best-optic.ro

Best Optic RED Uranus

Str. Uranus nr. 12, Parter
Telefon/Fax: +40 268 322 920
Mobil: +40 733 417 999
E-mail: uranus@best-optic.ro

Best Optic BLUE Centru Civic

Str. B-dul 15 NOIEMBRIE nr.69
Mobil:  +40 787 523 524
E-mail: blue@best-optic.ro

Comentarii

Ultimă oră