Teama de anestezie, în special cea de anestezie generală este foarte frecventă la nivelul populaţiei. Mulţi dintre pacienţi au o idee preconcepută şi îşi pun întrebarea dacă se mai trezesc după anestezie.
„În ultimul deceniu progresele anesteziei şi terapiei intensive sunt foarte mari iar România s-a aliniat acestor progrese. O spun cu mâna pe inima că şi în România se face anestezie şi terapie intensivă la nivel european. În privinţa riscurilor anesteziei, ele există în special în cazul anesteziei generale dar s-a încercat pe cât posibil să fie minimalizate” a declarat Dr. Cristian Stănescu, medic specialist ATI, Spitalul de cardiologie Clinicco Braşov.
Pacienţii trebuie să ştie că au anumite drepturi
"În funcţie de intervenţia chirurgicală la care este supus, pacientul poate refuză tipul de anestezie care i se propune. De exemplu pentru o fractură, să spunem o fractură la nivelul membrelor inferioare, dacă pacientului i se propune anestezie regională la nivelul coloanei vertebrale şi lui îi este teamă şi vrea să o refuze, el are dreptul să o facă, iar medicul anestezist poate face anestezie generală. Dar dacă este supus unei intervenţii pe cord deschis şi pacientul refuză anestezia generală şi vrea o anestezie locală, spre exemplu, acest lucru nu este posibil” a declarat Dr. Cristian Stănescu, medic specialist ATI, Spitalul de cardiologie Clinicco Braşov.
Fii primul care posteaza un comentariu la articolul Sfatul cardiologului: Teama de anstezie.
Nume
Comentariu