Sari la conținut
sezatoare-la-150-de-ani-de-mesota

   Actualii şi foştii elevi vor coase semne de carte cu logo-ul liceului!

150 de ani de excelenţă meşotistă vor fi aniversaţi, de comunitatea Colegiului „Dr. Ioan Meşotă”, în 18 mai 2019, cu o „Şezătoare la liceu”.


   La evenimentul plin de savoare sunt aşteptaţi elevii actuali, dar şi absolvenţii promoţiilor anterioare, sâmbătă, 18 mai 2019, între orele 10.00 – 13.00, la Colegiul braşovean, pentru a coase semne de carte cu logo-ul liceului. Acestea vor fi, mai apoi, oferite participanţilor la tombola Balului aniversar de la începutul lunii iunie 2019, din partea organizatorilor.

„Şezătoarea la liceu” este organizată de Comunitatea „Motive tradiţionale din Țara Bârsei şi împrejurimi”. Organizatorii vor aduce materialele necesare, modelul de cusut în format tipărit şi vor oferi îndrumarea necesară pentru a coase în punctul românesc „În cruce”. În măsura posibilităţilor participanţii sunt aşteptaţi să vină la eveniment purtând o ie sau o cămaşă tradiţională, dar aceasta nu este condiţie obligatorie de participare.

Colegiul „Dr. Ioan Meşotă” a fost înfiinţat în anul 1869, ca şcoală reală inferioară în cadrul „Şcoalelor centrale române greco-ortodoxe din Braşov”.


     În toamna anului 1919, şcoala reală română a fost unită cu şcoală reală maghiară (înfiinţată în anul 1881) pentru a forma liceul real de stat cu opt clase, purtând denumirea de „Dr. Ioan Meşotă”. Între anii 1919-1948 liceul a funcţionat în clădirea fostei şcoli reale maghiare (astăzi corpul „T” al Universităţii Transilvania). Era etapa în care a dobândit faima de şcoală de elită, a cărei absolvire constituia un adevărat certificat de reuşită în viaţă şi un pas sigur spre învăţământul superior.

Comentarii

Ultimă oră