Sari la conținut

Sesiune de informare miercuri, la Brașov pentru angajatorii cetățenilor străini

sesiunea-de-informare-la-brasov-pentru-angajatorii-cetatenilor-straini

  Inspectoratul General pentru Imigrări face o instruire la Braşov pentru cei care angajează străini!


   Numărul muncitorilor străini care ajung în România este pe zi ce trece mai mare. Angajatorii trebuie, însă, să îşi cunoască obligaţiile în această situaţie. Judeţul nostru ocupă locul al patrulea pe ţară atunci când vine vorba de numărul de muncitori străini, după Bucureşti, Constanţa şi Ilfov.
Angajatorii care au muncitori străini sau vor să aducă forţă de muncă din alte ţări, în special din afara Uniunii Europene, au posibilitatea să se informeze despre drepturile şi obligaţiile care le revin.


    „Este vorba despre o sesiune de informare pe care o organizăm împreună cu Inspectoratul General pentru Imigrări şi se adresează în mod deosebit angajatorilor care au ca angajaţi personal din străinătate sau celor care intenţionează să angajeze străini”, a precizat reprezentanta Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Luisa Paloş.


    La Braşov, cei mai mulţi străini provin din ţări asiatice precum Vietnam sau India, dar şi din Republica Moldova sau Turcia. Dintre domeniile în care există forţă de muncă venită din afara ţării se detaşează construcţiile şi turismul, ramuri din care muncitorii români au plecat masiv.

Sesiunea de informare se va desfăşura miercuri, 9 octombrie 2019, de la ora 11:00, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.

Comentarii

Ultimă oră