Sari la conținut

Sesiune de formare în educaţia cinematografică, la Brașov

sesiune-de-formare-in-educatia-cinematografica-la-brasov

Sâmbătă, 27 mai 2017, de la ora 10.30, la mansarda Casei Baiulescu,  organizează, în cadrul CinEd România, o sesiune de formare intensivă pentru profesorii de gimnaziu şi liceu şi bibliotecarii din Braşov.

Sesiunea este de fapt o continuare, a programului de educaţie cinematografică CinEd, desfăşurat în perioada 21 ianuarie – 27 februarie 2017.

Atunci au fost şapte sesiuni de formare pentru profesorii de gimnaziu şi liceu şi bibliotecarii publici din 6 oraşe – Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Iaşi, Târgovişte, Alexandria şi Braşov.

Datorită interesului manifestat pentru educaţia cinematografică, Braşov este singurul oraş, pe lângă Bucureşti, unde va fi organizată, suplimentar această sesiune de formare pentru facilitatorii educaţionali.

Evenimentul constă în şase ore de proiecţii, discuţii şi activităţi practice coordonate de formatorul şi criticul de film Gabriela Filippi.

Filmul în jurul căruia va fi construită această formare este Pierrot le Fou (r. Jean- Luc Godard, Franţa, 1965).


   CinEd - European Cinema Education for Youth este un program de cooperare europeană, care a debutat anul trecut prin efortul comun al mai multor organizaţii culturale din 7 state - Franţa, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Republica Cehă şi România. Începând cu 2017, Finlanda s-a alăturat efortului comun pentru dezvoltarea educaţiei cinematografice în randul tinerilor. În România, proiectul este coordonat de Societatea Culturală NexT pentru nivelul gimnazial şi liceal şi de Asociaţia Macondo pentru nivelul primar.

Comentarii

Ultimă oră