Sari la conținut

De astăzi, Serviciul Public Local de Termoficare va furniza, la cerere, căldură

serviciul-public-local-de-termoficare-va-furniza-la-cerere-caldura-in-mijlocul-lui-septembrie

De ieri a început încărcarea cu agent termic a reţelei de distribuţie. De astăzi, asociaţiile de proprietari pot cere furnizarea de căldură în sistem centralizat!


    Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) Braşov a început ieri încărcarea reţelelor de distribuţie cu apă fierbinte. Anunţul a fost făcut de către directorul serviciului, Mircea Marin, care a precizat că măsura a fost după ce meteorologii au anunţat temperaturi şi de zero grade în următoarele nopţi.


   „Din această noapte (miercuri spre joi) va fi apă fierbinte în reţea. Această măsură vine şi în ajutorul populaţiei, pentru că oamenii nu vor mai sta în frig în cele trei zile în care se anunţă temperaturi scăzute. De asemenea, încărcarea reţelelor va permite să se facă reviziile, pentru că, dacă nu este agent termic în reţea, identificăm mult mai greu defecţiunile”, a anunţat miercuri Mircea Marin.

Începând de astăzi asociaţiile de proprietari care vor să beneficieze de căldură în sistem centralizat în această perioadă pot depune cererile la sediul SPLT Braşov sau pot transmite solicitările pe e-mail. Reprezentantul serviciului a ţinut să precizeze că agentul termic se va livra numai la cererea beneficiarilor.

Asigurări din partea SPLT Braşov: „Nu se vor mai repeta incidentele din anii trecuţi”

Pe de altă parte, Mircea Marin a menţionat că, pentru a se evita situaţiile în care, din cauza unor avarii, rămâneau fără căldură numeroşi oameni, pe magistralele de transport, în mai multe locuri au fost montate în ultimii doi ani vane de sectorizare. „În acest mod, dacă apare o avarie, nu voi mai opri alimentarea pentru un întreg cartier. Nu se vor mai repeta incidentele din anii trecuţi, pentru că avem o sectorizare mult mai bună”, a explicat acesta.

Această precizare a fost făcută în condițiile în care inclusiv iarna trecută, din cauza unor avarii, sute de apartamente au rămas fără căldură pentru mai multe zile.

Spitalul Judeţean Braşov, la prima branşare la sistemul centralizat de termoficare

Potrivit reprezentantului SPLT Braşov, în oraş mai sunt aproximativ 6.000 de abonaţi, numărul cererilor de debranşare fiind în scădere: „Anul trecut am avut aproximativ 300 de cereri de debranşare, iar anul acesta doar 46”.


    În ceea ce priveşte rebranşările, Marin a afirmat că în 2019 au fost realizate 12 pentru persoane fizice care locuiesc la blocuri. De asemenea, a fost rebranşat Bazinul Olimpic Braşov. „Acum, facem şi lucrările de branşare a Pavilionului central al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă de pe Calea Bucureşti, dar şi a Pavilionului Tractorul al aceleiaşi unităţi sanitare, cele două nefiind racordate până acum la sistemul centralizat de termoficare”, a anunţat reprezentantul SPLT.

E posibil ca astăzi să apară şi prima ninsoare


    Vremea a schimbat foaia în România, iar vinovat pentru acest lucru este un val de aer polar care trece peste România şi care aduce temperaturi cu 10 grade mai mici decât cele din ultima săptămână. Mai mult, valul de aer foarte rece va aduce chiar şi prima ninsoare din acest sezon. „În zonele înalte, ar putea apărea chiar prima lapoviţă şi ninsoare din această toamnă”, a declarat meteorologul Simona Căpşună. Joi, vineri, sâmbătă, temperaturile nu vor mai trece de 23 de grade Celsius, nici în extremitatea de sud a ţării.


    „Pentru că temperaturile vor scădea foarte mult, atât pe creste, cât şi în depresiuni, vor fi temperaturi negative, noaptea şi în prima partea a zilei, aceste temperaturi vor face ca precipitaţiile să devină lapoviţă şi ninsoare pe creste, în special pe crestele Carpaţilor Orientali, în cursul zilei de joi şi de vineri, dar slabe cantitativ. Vor fi primii fulgi de zăpadă din această toamnă”, a mai precizat meteorologul.

„Este doar un puseu. De săptămâna viitoarea, va reveni vremea placută. Luni, marţi, temperaturile vor creşte din nou. Vremea se va încălzi peste tot”, a explicat Simona Căpşună. Luni, 23 septembrie, va fi echinochiţul de toamnă, este momentul în care noaptea va începe să crească, să fie mai lungă decât ziua. Va începe toamna astronomică.

Comentarii

Ultimă oră