Serviciul Public de Termoficare Braşov va produce căldură pentru cartierul Astra şi cu ajutorul panourilor solare!

    Consiliul Local Braşov va dezbate în şedinţa de plen de vineri un proiect de hotărâre privind montarea unei instalaţii de producere apă caldă menajeră ce utilizează energie regenerabilă ce ar urma să fie „injectată” în reţeaua de distribuţie Astra Sud (PCT5).

 Conform proiectului, pentru montarea unui sistem de panouri solare va fi necesară suma totală de 532.835 lei, inclusiv TVA, iar durata estimativă de realizare a lucrărilor este de 21 de zile lucrătoare.

    În documentaţia ce va fi supusă aprobării Consiliului Local Braşov se mai arată că în prezent apa caldă menajeră produsă în PCT5 Astra se prepară cu cazane pe gaze şi schimbătoare de căldură cu plăci având capacitatea maxima de 900 kW fiecare.

    „Se doreşte astfel scăderea cheltuielilor de distribuţie prin producerea în regim propriu de energie verde cu surse regenerabile. Rolul sistemului nu este de a înlocui instalaţia existenţa de preparare a apei calde menajere, ci de a funcţiona în paralel cu aceasta pentru asigurarea unui aport energetic suplimentar în reţea”, se precizează în proiectul de hotărâre.

    Noile instalaţii vor fi administrate de Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) din subordinea Primăriei Braşov şi vor funcţiona în paralel cu cele de încălzire şi preparare apa caldă menajeră existente în cadrul punctului termic PCT5 Astra aflat în zona str. L.C. Babeș.