Sari la conținut

Sens giratoriu şi un nou ansamblu rezidenţial în zona Cuza Vodă

sens-giratoriu-si-un-nou-ansamblu-rezidential-in-zona-cuza-voda

Un nou giratoriu este proiectat pentru a fi amenajat pe strada Cuza Vodă, cu fonduri private.


   Mai mulţi investitori privaţi, respectiv cel care deţine magazinul Lidl de pe strada Alexandru Ioan Cuza din Braşov şi care ar urma să construiască şi un hotel pe o parcelă de lângă magazin, dar şi cel care va dezvolta proiectul imobiliar de pe această stradă, pe terenul fostei fabrici Vinalcool, vor finanţa amenajarea unui sens giratoriu în dreptul magazinului amintit.

Documentaţia a fost avizată în şedinţa Comisiei de Circulaţie a municipiului Braşov, dar, pentru a începe lucrările, va mai fi nevoie de o serie de avize şi acorduri.

Investitorii care au venit cu propunerea amenajării sensului giratoriu susţin că acesta va fluidiza traficul rutier din zonă.

Mai exact, maşinile care ies de la Lidl şi vor să meargă spre Bartolomeu nu vor mai fi nevoite să intre pe strada Iuliu Maniu, apoi pe Iorga. De asemenea, de acest ocol vor fi scutiţi şi şoferii care ies de pe străduţele dinspre Dealul Cetăţii şi vor să meargă spre Bartolomeu. De altfel, de multe ori, şoferii care ieşeau de pe acele străduţe, „forţau” linia continuă, pentru a merge spre Bartolomeu. Nu în ultimul rând, în cazul în care se va amenaja sensul giratoriu, se va putea amenaja strada Aninoasa ca rută alternativă la strada Colonel Buzoianu, pentru a asigura accesul la Cetăţuia de pe Dealul Straja.

Cât despre ansamblul rezidenţial care va fi dezvoltat în zonă, de asemenea a primit avizul Comisiei de circulaţie. Astfel, în curând se va ridica un imobil cu şase etaje şi subsol pe două nivele (2S+P+6), ultimul etaj fiind retras, iar celelalte vor avea arhitectura neregulată. Se are în vedere o clădire în care vor fi construite 75 de apartamente, mai multe biroruri, iar la subsolul etajat vor fi amenajate 110 locuri de parcare.

Comentarii

Ultimă oră