Sari la conținut

Semafor cu buton la Lidl Tractorul și un nou semafor pe strada 13 Decembrie

semafor-cu-buton-la-lidl-tractorul-si-un-nou-semafor-pe-strada-13-decembrie

Comisia de Circulație a avizat astăzi câteva schimbări în traficul brașovean, ce vizează în special circulația pietonală pe străzile din Brașov.

Astfel, la propunerea polițiștilor rutieri, la trecerea de la magazinul Lidl din Tractorul (de pe strada 13 Decembrie) ar urma să fie montat un semafor cu buton. Atât traficul rutier, cât și cel pietonal în această zonă sunt intense, iar traversarea străzii reprezintă o adevărată aventură în anumite momente, fiind înregistrate chiar și accidente grave pe această zebră. Acest semafor va fi corelat cu cel de la intersecția 13 Decembrie – Olteț, pentru a nu e crea blocaje în sensul giratoriu.

O altă modificare în ceea ce privește traficul pietonal va fi efectuată și în apropiere de mall-ul Coresi. Astfel, în conformitate cu decizia Comisiei de Circulație, trecerea de pietoni de la intersecția străzilor 13 Decembrie cu Zaharia Stancu (după giratoriu) va fi mutată la intersecția 13 Decembrie cu Ștefan Baciu (zona blocurilor Urban), urmând să fie montat și acolo un semafor cu buton.

Tot la solicitarea Poliției Rutiere s-a mai decis iluminarea sau montarea de semafoare cu buton la cele 3 treceri de pietoni de pe DN 13, între pasajul Fartec și intersecția cu ocolitoarea (trecerea de pietoni de la Transgaz-Hotel Trifan, trecerea de pietoni de la Metabras și trecerea de pietoni de la Piața de legume en-gros ). După cum au precizat reprezentanții Primăriei Brașov, în cazul acestor treceri de pietoni, cel târziu, săptămâna viitoare vor fi depuse documentatiile necesare în vederea obținerii autorizațiilor de construire, urmand ca, după să fie demarate și lucrarile.

Odata cu introducerea iluminatului public pe acest tronson de drum (pasaj Fartec - intersecția cu ocolitoarea), investiție propusă pentru anul viitor, aceste treceri de pietoni vor fi și iluminate.

Tot la propunerea Serviciului Amenajare Drumuri Publice și Siguranta Circulației s-a mai decis instalarea unui semafor cu buton și la trecerea pentru pietoni de pe str. Zizinului nr. 144, în zona viitorului Liceu Sportiv.

Comentarii

Ultimă oră