Şeful de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) Braşov, Gheorghe Camen, rămâne după gratii.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au admis ieri acţiunea formulată în recurs de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Serviciul Teritorial Braşov, care au solicitat instanţei ca cercetările în cazul său să fie continuate cu inculpatul în stare de arest preventiv, mandatul fiind de 29 de zile, de la momentul punerii în executare.

Şeful ISCIR Braşov a fost reţinut, din dispoziţia procurorilor DNA pentru luare de mită. El a fost prins miercuri în flagrant de procurorii anticorupţie, imediat după ce a primit suma de 1.000 de lei. Adus în faţa judecătorilor de la Tribunalul Braşov, instanţa a decis continuarea cercetărilor în stare de libertate.

Potrivit anchetatorilor, în sarcina inspectorului şef ISCIR s-au reţinut trei infracţiuni de luare de mită, motiv pentru care procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală. „În perioada 2010 - 2011, inculpatul Gheorghe Camen, în calitate de inspector şef în cadrul ISCIR - Inspectoratul Teritorial Braşov, a pretins şi primit, în trei rânduri, de la un denunţător, director la o societate comercială care organizează cursuri de formare profesională în meseriile de stivuitorist şi macaragiu, sume de bani ce nu i se cuvin, totalizând 5.375 de lei, pentru ca, în schimb, să-i semneze avizul de deschidere a cursurilor respective”. DNA spune că pe 22 iunie, Gheorghe Camen a primit de la denunţător suma de 2.000 lei (mai mare decât cea pretinsă iniţial pentru cursul în desfăşurare), fiind prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie.

.