Sari la conținut

Secretar de Stat trimis în judecată de DNA Braşov

Attila - Gabor Marko este acuzat de abuz în serviciu, datorită retrocedării ilegale a unui imobil din Sf. Gheorghe.
Abuz în serviciu. Procurorii DNA Braşov i-au trimis în judecată pe Attila - Gabor Marko, fost subsecretar de stat la Oficiul Regional pentru Relaţii Interetnice din cadrul Ministerului Informaţiilor Publice, Tamas Marosan, reprezentantul Eparhiei Reformate din Ardeal şi Silviu Clim, fost consilier juridic în cadrul Ministerului Justiţiei, acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.
„Notă de constatare” ilegală. Procurorii au stabilit că, în 2002, cei trei au făcut parte din comisia specială de restituire a unor bunuri imobile care au fost ale comunităţilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România, înfiinţată în baza OUG 83/1999. Cei trei acuzaţi au întocmit, în 14 mai 2002, o „Notă de constatare” în care au arătat, contrar realităţii, că un imobil situat în municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna a fost proprietatea Bisericii Reformate din Sfântu Gheorghe şi l-au restituit Eparhiei Reformate din Ardeal.
1,3 milioane de euro. Prin aceste fapte, acuzaţii au prejudiciat statul român cu aproximativ 1.300.000 euro reprezentând valoarea imobilului. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe nu s-a constituit parte civilă în dosar. Pentru recuperarea pagubei, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând celor trei inculpaţi. Dosarul a fost trimis instanţei Judecătoriei Sfântu Gheorghe.

Comentarii

Ultimă oră