Sari la conținut
unde-gasim-piese-auto-pentru-seat

Acest producător auto a fost înființat de către holdingul financiar și industrial de stat INI, pe 9 mai 1950,  numele său venind de la Sociedad Española de Automóviles de Turismo (Societatea spaniolă de autoturisme). Compania își are sediul în Martorell, Spania, pe lângă Barcelona, unde se găsesc și fabricile, birourile de design, cercetare și dezvoltare. Începând cu 1990, 99,9% din acțiunile companiei aparțin grupului german Volkswagen.

Compania și-a început activitatea cu mașini mici, compacte și accesibile, cum ar fi 1500, 850, 124, 129 etc. În 1976 avea deja scoase pe piață 3 milioane de automobile, exportate în țările din america Latină, Europa și Egipt. Astăzi, Seat este un producător popular de mașini din întreaga lume. Puteți găsi piese auto pentru Seat în magazinul online Rexbo.ro. Acolo puteți găsi tot ce aveți nevoie pentru orice mașină.

Modelele actuale ale brandului sunt:

• Mii - hatchback de oraș cu 5 uși.

• Ibiza - hatchback supermini cu 5 uși.

• Break-ul și hatchback-ul Leon - mașini de familie cu 5 uși.

• Arona, Ateca și Tarraco - crossovere.

• Alhambra - furgonetă.

Pe lângă autoturisme, în prezent se concentrează și pe producția de scutere electrice - EXS KickScooter.

Modelul SEAT Cordoba WRC, care a ieșit învingător la Camionat Mondial de Raliu WRC, modelul SEAT 1430/124D, care a participat la Raliul din Monte Carlo, modelul  SEAT Sport care a participat la WTCC (Campionatul Mondial de Turisme) și BTCC (Campionatul Britanic de Turisme) a fost produs de către filiala companiei - SEAT Sport, care mai târziu și-a schimbat numele în Cupra. Momentan, aceasta folosește modelele SEAT moderne pentru a produce automobile cu performanță sporită, precum  Cupra Leon, Cupra Formentor și Cupra Ateca. Mașinile acestuia brand sunt stilatate, foarte sigure și fiabile.

Comentarii

Ultimă oră