Sari la conținut
se-va-schia-in-poiana-brasov

Chiar dacă primarul Brașovului, Allen Coliban, a avut un mesaj optimist în ceea ce privește deschiderea domeniului schiabil din Poiană, la nivel european se ia în calcul închiderea tuturor stațiunilor de schi, cel puțin în luna decembrie.


Solicitarea ca toate pârtiile de schi din Uniunea Europeană să fie închise în luna decembrie, în contextul pandemiei de coronavirus vine din partea Italiei, relatează site-ul ski-outdoor.ro.

În Poiana Brașov încep pregătirile

Reamintim că zilele trecute, primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat că a avut discuții cu prefectul județului, Cătălin Văsii, care s-a arătat deschis posibilității deschiderii stațiunii Poiana Brașov, chiar și în contextul instituirii carantinei în municipiu. De asemenea, edilul a anunțat că în momentul în care vremea se va răci suficient, în Poiană va începe producerea zăpezii artificiale.

Argumentul primarului privind deschiderea pârtiilor din Poiana Brașov este că schiul este un sport care se poate practica fără probleme cu respectarea distanțării fizice. De asemenea, el susține că unitățile de cazare din Poiana Brașov au luat deja măsuri de combatere a răspândirii noului coronavirus.

Totuși, dacă la nivelul Uniunii Europene va fi acceptată propunerea Italiei, atunci Poiana va rămâne închisă, oficial, cel puțin în luna decembrie.

Comentarii

Ultimă oră