Sari la conținut

Se schiază în condiții de primăvară, în Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru

se-schiaza-in-conditii-de-primavara-in-poiana-brasov-si-masivul-postavaru

Vremea a tinut cu turistii, fiind perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă. Cu toate acestea, Repr Serviciul Public Local Salvamont Brasov au fost solicitaţi să intervină pentru persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe domeniul schiabil din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru.

Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile, stratul de zapadă a început să se subţieze în anumite zone. Respectaţi balizajele pârtiei, precum şi semnificaţia indicatoarelor de avertizare: "OCOLIRE", "ZONA FĂRĂ ZĂPADĂ" şi "REDUCETI VITEZA".

Atentie la diferenţele de consistenţă ale zăpezii în funcţie de ora din zi. Dacă dimineaţa zăpada este foarte dură şi necesită canturi ascuţite, după-amiaza aceasta se înmoaie, solicitând foarte mult articulaţiile picioarelor. Asiguraţi-vă că aveţi legăturile schiurilor reglate corespunzător, clăparii strânşi pe picior pentru a proteja gleznele şi pe cât posibil, evitaţi să bruscaţi schiurile, pentru a nu suprasolicita articulaţiile. De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 419 cazuri, implicând 431 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Comentarii

Ultimă oră