Începând de luni, 18 septembrie 2017, a intrat în vigoare o modificare a Contractului Colectiv de Muncă încheiat la nivelul RATBV S.A., prin care s-a modificat grila de salarizare a șoferilor de autobuze și troleibuze, doar la această categorie crescând momentan salariile.

    Astfel, dacă salariul minim brut al unui şofer era de 1.450 de lei, începând din 18 septembrie 2017, potrivit noii grile de salarizare, acesta a crescut la 2.150 de lei, suferind o majorare de aproximativ 50%. Această majorare se aplică doar pentru cei care sunt angajaţi pe posturile de şofer, pentru celelalte funcţii salariile fiind deocamdată plafonate.

  Conform reprezentanţilor societăţii, după aplicarea acestor majorări, venitul lunar net (în mână) al unui şofer poate ajunge acum la 2.700 – 2.800 de lei, ţinând cont că la salariul brut de 2.150 de lei se adaugă atât sporul de vechime, dar şi diverse alte sporuri, precum şi bonurile de masă.

  Șoferii angajaţi ai RATBV primesc un spor de 110% pentru orele lucrate în zilele de sărbătoare legală, un spor de 105% pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă şi duminică, iar pentru orele suplimentare de 100%.

  În conformitate cu prevederile legale, un şofer poate lucra cel mult 32 de ore suplimentar, într-o lună. De asemenea, cei care lucrează pe autobuze şi troleibuze articulate mai primesc un spor, de 7,5%, dar numai pe orele efectuate efectiv pe tipul acesta de autobuze.
În plus, pentru fiecare zi lucrată, la salariul de bază se mai adaugă şi un tichet de masă în valoare de 15 lei.

     RATBV are în continuare un deficit de personal de 70 - 80 de șoferi.

  Purtătorul de cuvânt al RATBV SA, Silviu Ştefan, a precizat că societatea are nevoie de 70 – 80 de şoferi şi speră ca odată cu creşterea salariilor să şi găsească forţa de muncă necesară.

    Condiţiile principale pentru ocuparea unui post sunt permis de conducere categoria D (sau permis conducere categoria Tb exclusiv pentru şoferi de troleibuze), dar şi o vechime minimă de doi ani în transport persoane, necesară de altfel pentru obţinerea atestatului de transport persoane, dacă persoana respectivă nu îl posedă. CV-urile pot fi trimise pe adresa ratbv@ratbv.ro sau depuse la sediul societăţii din strada Hărmanului nr. 49.
 
   „În vederea ocupării posturilor de conducători auto, vom merge pentru a ne prezenta oferta şi la târgul de joburi de la sfârşitul lunii, dar o să distribuim şi flayere”, a spus Silviu Ştefan.