Sari la conținut
se-intoarce-iarna-la-munte-

Meteorologii anunță lapoviță și ninsori până la începutul lunii februarie. Vremea se va răci uşor şi treptat, iar probabilitatea de precipitaţii sub formă de ninsoare, va fi mai ridicată între 22 şi 27 ianuarie!



În următoarele cinci zile, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu temperaturi maxime apropiate de o medie de 7 grade. În intervalul 24-27 ianuarie, această medie nu va mai depăşi 4 grade, iar ulterior va fi în jur de 2 grade. Valorile termice nocturne vor fi permanent negative şi local se va consemna gerul în depresiuni, cu precădere între 28 ianuarie şi 1 februarie, când media regională a temperaturilor minime va fi în jur de -5 grade.
Până pe 22 ianuarie şi după 28 ianuarie, condiţiile de apariţie a precipitaţiilor vor fi reduse, dar în celelalte zile vor fi precipitaţii mixte, care pe arii restrânse pot fi moderate cantitativ în 23, 24 şi 27 ianuarie. Vor fi condiţii de polei.
La munte, vremea se va răci uşor şi treptat, însă regimul termic va mai depăşi, cu precădere în primele zile, pe cel specific ultimei decade a lunii ianuarie. Valorile temperaturilor maxime vor avea o medie cuprinsă între 2 şi 4 grade până pe 23 ianuarie, iar ulterior această medie se va situa între 0 şi -2 grade. Minimele nocturne vor fi în prima săptămână între -4 şi -2 grade, în medie, apoi urmează să mai scadă, spre o medie de -7 grade.
Probabilitatea de precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, va fi mai ridicată între 22 şi 27 ianuarie, iar în zilele de 23 şi 24 ianuarie izolat pot fi cantităţi mai însemnate.

Comentarii

Ultimă oră