Sari la conținut
se-ingroasa-gluma

FC Braşov nu a reuşit decât un rezultat de egalitate, 0-0 cu Gaz Metan Mediaş, în ultima etapă a turului de campionat. Pe un teren îngheţat, braşovenii şi medieşenii au fost mai mult preocupaţi să-şi păstreze echilibrul decât să joace fotbal. În aceste condiţii, partida de vineri seară a seănat cu orice altceva, dar nu cu un meci de fotbal. Ocaziile de gol au lipsit aproape cu desăvârşire. Oaspeţii au avut o singură şansă importantă la şutul lui Llullaku din minutul 83, reţinut de Bordea. Stegarii au ratat în prima repriză o ocazie prin Fonseca, vârful portughez trimiţând cu capul pe lângă poartă mingea centrată bine de Davide Dias. Cea mai mare ratare a meciului i-a aparţinut lui Buga. În minutul 89, Aganovic a centrat din banda stângă, iar reluarea, din şase metri, a atacantului galben-negrilor a fost blocată de Buchta. S-a încheiat 0-0 şi FC Braşov încheie turul de campionat cu doar 15 puncte în 17 jocuri.

Numai fotbal nu a fost. Antrenorul oaspeţilor, Cristi Dulca, a fost îngrozit de starea terenului de la Braşov, însă era mulţumit de punctul scos de echipa sa. “Ca joc, astăzi numai fotbal nu a fost. Terenul a fost îngheţat şi nu ştiu din ce cauză. Eram de acord să mai fi jucat două etape, dar dacă nu avem unde să jucăm... Am şi trei jucători accidentaţi din cauza terenului. Nu pot să spun că am jucat fotbal azi, tot ce am pregătit pentru acest joc s-a anulat înaintea partidei. Am făcut o mică şedinţă cu 10 minute înainte şi am schimbat tactica. Până la urmă e un rezultat echitabil, punctul e meritat. Am reușit împreună să ne motivăm, am reușit să-i fac să înțeleagă că salariile vor veni. Nu a fost ușor, dar s-a dovedit că avem un grup frumos și unit. Reușim să ne strângem la greu, ăsta e secretul nostru. Salariile vor fi plătite în câteva zile”, a spus Cristi Dulca.

Avem instalaţie dar nu o folosim. La finalul jocului, tehnicianul stegarilor, Ilie Stan era nemulţumit de rezultat şi de faptul că stadionul a fost înghţat. “Păcat, puteam să câștigăm! Nu am ce să le reproşez jucătorilor, ei şi-au dorit foarte mult, dar dacă nu reușim să înscriem...Terenul? Dacă avem instalație şi nu o folosim... Ce pot să fac eu? Datoria mea este de a antrena echipa, restul sunt problemele conducerii. Trebuie să ne adaptăm și să încercăm să mai aducem câteva puncte. Va fi întradevăr foarte greu. Apoi tragem linie și începem totul de la zero. Locul Braşovului nu este la retrogradare. De bine de rău, noi încercăm să jucăm fotbal. Fotbalul românesc din zi în zi se duce mai jos. Cu o calificare la Campionatul Mondial ar fi fost o altă stare. Trebuie să aducem oameni cu bani să investească în fotbal, să creştem cumva nivelul", a spus Ilie Stan.

Comentarii

Ultimă oră