Sari la conținut

Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament

se-cauta-voluntari-pentru-copiii-din-centrele-de-plasament

Se caută voluntari care să le devină „prieteni” copiiilor din centrele de plasament


    Se caută voluntari care să îşi dorească să ajute copiii din centrele de plasament la teme, jocuri sau alte activităţi educaţionale. Cu alte cuvinte, să le fie prieteni și să-și aloce timp pentru acești micuți o dată pe săptămână.

Programul educaţional „Ajungem MARI”, are nevoie de noi voluntari! Sunt cautate 30 de persoane care să le fie alături copiilor din centrele de plasament din Făgăraş, Dacia şi Rupea.


    „Copiii din centrele de plasament au nevoie de oameni calzi care să îi asculte, să îi invete şi să îi încurajeze permanent. 40 de copii din Făgăraş şi alţi 60 de copii din Dacia şi Rupea aşteaptă prieteni voluntari”, spun iniţiatorii programului.


Cei care doresc să sprijine copiii din Făgăraş, Dacia şi Rupea prin voluntariat trebuie să completeze formularul online de înscriere de pe www.ajungemmari.ro.

Apoi cei selectați vor participa la un training iniţial şi vor fi repartizaţi în funcţie de abilităţile şi de programul lor (în timpul săptămânii sau în weekend). Ei vor merge timp de 8 luni, în perioada aprilie-noiembrie 2020, în echipe de 2, 3 sau 4 voluntari, la grupe de 3-6 copii pentru şedinţe de recuperare sau pregătire şcolară, ateliere de cunoştinţe generale şi ateliere creative. Implicarea este de 3 ore săptămânal. Vârsta minimă pentru voluntariat este de 16 ani.


    „Ajungem MARI”, sprijină copiii pe termen lung, iar cu unii copii se lucrează chiar de 5 ani, de la începutul programului, care a pornit în Bucureşti şi se desfăşoară şi în alte 24 de judeţe.


    „În Făgăraş până acum nu au fost suficiente înscrieri pentru formarea unei echipe puternice de voluntari, iar în prezent doar 3 voluntari merg la copiii din oraş. Echipele din Dacia şi Rupea au doar câte 5 voluntari care lucrează în prezent, însă nu pot acoperi nevoia de atenţie a tuturor copiilor”, au mai precizat iniţiatorii.


     „Ajungem MARI” este unicul program desfăşurat de Asociaţia Lindenfeld și singurul program naţional care susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi şi din medii defavorizate.

Comentarii

Ultimă oră