Sari la conținut

Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament din Brașov

se-cauta-voluntari-pentru-copiii-din-centrele-de-plasament-din-brasov

Înscrieri se fac până în 20 august, vârsta minimă - 16 ani

Programul educaţional Ajungem MARI caută voluntari pentru 2.200 de copii din Bucureşti şi 24 de judeţe, inclusiv în Braşov, voluntari care să le dedice copiilor 3 ore pe săptămână în următorul an şcolar.

„Copiii din centrele de plasament au nevoie de oameni calzi care să îi asculte, să îi înveţe şi să îi încurajeze permanent. Ei nu au familia aproape, iar personalul din centre este insuficient pentru a acoperi nevoile copiilor”, spun iniţiatorii proiectului.

Termenul limită pentru înscriere este 20 august 2019.

Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secţiunea Devino voluntar, acolo unde se găsesc şi toate detaliile despre program.

    Voluntarii vor participa la un training iniţial şi apoi vor fi repartizaţi la centre în funcţie de abilităţile lor, nevoile copiilor, distanţa faţă de centru şi de programul lor (în timpul săptămânii sau în weekend).

Ei vor merge timp de 8 luni în echipe de 2 sau 3 voluntari la grupe de 3-6 copii pentru şedinţe de recuperare sau pregătire şcolară, ateliere de cunoştinţe generale şi ateliere creative. Vârsta minimă pentru voluntariat este de 16 ani.

Ajungem MARI este principalul program al Asociaţiei Lindenfeld şi susţine educaţia a peste 2200 de copii din centre de plasament şi medii defavorizate din Bucureşti şi 24 de judeţe prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de pregătire şcolară într-un mod interactiv alături de peste 1600 de voluntari.

Comentarii

Ultimă oră