Sari la conținut

Se caută proiectant pentru terminalul RATBV „avangardist” de la Gara Brașov

se-cauta-proiectant-pentru-terminalul-ratbv-avangardist-de-la-gara-brasov

Se caută proiectant pentru terminalul RATBV „avangardist” de la Gară. Va avea acoperiş cu gazon şi 12 peroane acoperite pentru autobuze!

Terminalul de călători care se va construi în locul staţiei taxi de la Gara Braşov a ajuns în etapa contractării unei firme care să elaboreze proiectul tehnic şi să asigure asistenţa tehnică pe perioada derulării proiectului pentru care municipalitatea a obţinut o finanţare europeană.


   Firma care va obţine contractul va trebui să răspundă clarificărilor solicitate de autoritatea de management. Contractul de servicii are o valoare estimată de la 457.629 lei, fără TVA, iar ofertele sunt aşteptate până la data de 10 august 2020.


    Conform temei de proiectare a terminalului, acesta va funcţiona într-o clădire „avangardistă”, pentru că pe acoperiş va fi plantat gazon, astfel că terasa va deveni un spaţiu verde. Practic, aceasta ar fi prima clădire publică din Braşov cu acoperiş verde. De asemenea, clădirea va avea şi panouri fotovoltaice.

Terminalul va avea 12 peroane acoperite, dintre care şapte pentru autobuze de 12 metri (medii), trei pentru autobuze de 18 metri (articulate) şi două pentru autobuze electrice. Terminalul va avea şi 7 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi.

În clădirea terminalului (care va avea numai parter) va fi amenajată o sală de aşteptare, cu două intrări, case de bilete, ghişee pentru informarea călătorilor, grupuri sanitare pentru călători şi angajaţi, birouri şi spaţii tehnice.


   Proiectul mai prevede amenajarea spaţiilor verzi din zona terminalului, dar şi a staţiei de troleibuz de pe Bulevardul Gării, pe sensul de mers către Făget.


    Valoarea totală a investiţiei este estimată la 14.345.209 lei cu tot cu TVA, iar lucrările vor dura 24 de luni.


   În prezent, autobuzele RATBV opresc în faţa gării, iar călătorii aşteaptă mijloacele de transport pe peroane descoperite sau în zona acoperită unde este casa de bilete şi mai multe chioşcuri.

Comentarii

Ultimă oră