Sari la conținut
se-asfalteaza-in-comuna-jibert

Calvarul drumurilor de pe raza comunei Jibert pare să ia sfârşit datorită finanţărilor direcţionate în zona respectivă de mai marii judeţului şi de către Guvernul României.  Localnicii sunt cei mai fericiţi de când utilajele grele şi mirosul de asfalt proaspăt au ajuns şi pe străzile lor.
Pe câteva străzi din satul Dacia se aşterne asfalt pentru prima dată în istorie. Primarul comunei Jibert, Iancu Boeriu, a explicat faptul că asfaltările au loc pe mai multe porţiuni de drumuri de pe raza comunei. În satul Dacia se reface în totalitate un pod şi se va asfalta o arteră principală din sat de aproximativ 1,5 km.
O altă porţiune pe care se toarnă deja asfalt este drumul spre Grânari, DC27.
Toate lucrările la drumuri se ridică undeva la 3,7 milioane lei, iar din aceştia cam 20% sunt din bugetul comunei. Finanţările importante provin de la Consiliul Judeţean şi de la Guvernul României.
Finanţarea lucrărilor din comuna Jibert include şi forări de mare adâncime cu tehnică specială, aceasta pentru că în niciun sat din comună nu există vreo sursă de apă curentă. Forările se fac la adâncimea de 160 de metri.    


Comentarii

Ultimă oră