Sari la conținut

Se apropie sezonul pentru „boncănitul cerbilor”

se-apropie-sezonul-pentru-boncanitul-cerbilor

În Pădurile Braşovului, în aceste zile, cerbii se pregătesc de spectacol, iar zona Valea Timişului va fi una dintre numeroasele scene.


    „Se apropie sezonul cerbilor. Octombrie este luna lor, este luna boncănitului şi a împerecherii. Atunci, cerbii îşi etalează toată splendoarea şi ne arată de ce sunt atât de admiraţi. Fiecare cerb va încerca în perioada următoare să impresioneze femelele, dar şi să stabilească «cine e şeful». Iar concurenţa va fi acerbă, pentru că în pădurile Braşovului avem exemplare minunate. Dovada este şi în imaginile pe care le-am surprins în aceste zile, cu camerele de monitorizare pe care le avem în fondul cinegetic pe care îl gestionăm. Vi le punem la dispoziţie, pentru a ne putea bucura împreună de frumuseţea pădurii”, le-au transmis brașovenilor reprezentanţii Regiei Pădurilor Kronstadt Braşov.


   Perioada împerecherii are loc la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lui octombrie şi se caracterizează prin boncănit sau muget, când au loc şi lupte între masculi. Perioada de gestaţie durează 34 săptămâni, femela născând de obicei un singur pui, în luna aprilie-mai.

Comentarii

Ultimă oră