Sari la conținut
se-apropie-meciul-cu-olanda-in-cupa-davis

Echipa de Cupa Davis a României şi-a început pregătirile în vederea importantei dispute cu Olanda din weekend.
Căpitanul nejucător al echipei României, Andrei Pavel, îi munceşte din greu pe Hănescu şi compania. Andrei Pavel, care a revenit la conducerea echipei de Cupa Davis odată cu alegerea în funcţia de preşedinte a lui George Cosac, s-a declarat încântat de condiţiile pe care le-a găsit la Braşov.  Partida România - Olanda, contând pentru turul doi al Grupei I, zona euro-africană, se va disputa în perioada 5-7 aprilie, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov.
„Condiții foarte bune!” Căpitanul nejucător al României, Andrei Pavel, spune că jucătorii sunt foarte mulţumiţi de suprafaţa de joc de la Braşov.  „Avem condiţii foarte bune şi de cazare şi de antrenament, iar sala arată cu adevărat extraordinar. Suprafaţa de joc este făcută perfect. Este foarte bună, iar băieţii au fost foarte mulţumiţi, singura problemă fiind altitudinea, care face ca mingea să fie mai iute, dar ne vom obişnui cu acest lucru până la ora meciului. Vom avea în faţă o echipă recunoscută pentru cât este de puternică, dar ne vom juca şansa. Ne pregătim foarte bine, totul decurge normal, astăzi (n.r.luni) îl aşteptăm şi pe Marius Copil şi apoi de mâine (n.r. marți) suntem în efectiv complet şi ne punem şi mai serios pe muncă” a declarat Pavel.
De ce nu a venit Mergea? Andrei Pavel este de părere că absenţa lui Florin Mergea din echipă pentru meciul cu Olanda reprezintă o pierdere, dar a precizat că jucătorul a refuzat convocarea.
„Este deplasat ce s-a întâmplat acum. Florin Mergea a fost convocat de noi şi a refuzat convocarea. El a cerut garanţie din partea noastră. Este absurd să ceri aşa ceva înainte de a te prezenta la echipă, nu e corect faţă de colegi, în primul rând. Dacă ştii că eşti foarte bun, de ce ai nevoie de asemenea garanţii pentru a veni să reprezinţi România. I-am spus că voi face echipa în funcţie de valoare şi de formă, dar el nu a fost de acord cu acest lucru. Era nedrept faţă de ceilalţi jucători să îi oferim dinainte lui Florin Mergea o garanţie că va juca. Este un jucător extraordinar şi este într-adevăr o pierdere pentru noi că nu este în echipă, dar nu avem ce să facem, a fost decizia lui”, a spus Andrei Pavel.
Preşedintele FRT, George Cosac, s-a pronunțat şi el în ultimul scandal din tenisul românesc.  „Ce a făcut Florin Mergea este peste puterea mea de înţelegere. Este Boris Becker, ca să ceară garanţia că va fi în echipă? Din punctul meu de vedere, ce a făcut el reprezintă o lipsă de respect faţă de restul jucătorilor din echipă, care au răspuns convocării. Florin Mergea juca, având în vedere poziţia pe care se află, dar cu toate acestea nu îi putea spune nimeni dinainte acest lucru. Un jucător profesionist şi care îşi cunoaşte valoarea nu face aşa ceva, din punctul meu de vedere. Da, recunosc, este o pierdere pentru România că el nu este în echipă, dar nu putem accepta să fim trataţi aşa de un jucător, oricare ar fi numele lui”, a declarat preşedintele FRT.
Vor să repete istoria de la... ­fotbal! Antrenorul echipei de Cupa Davis a Olandei, Raymond Knaap, a declarat ­înaintea primului antrenament de la Braşov, că meciul va fi unul interesant, mai ales că „România de acum nu mai este cea de anul trecut”. „Va fi un meci interesant. De această dată, echipa României nu mai este cea de anul trecut, pentru că are în componenţă cei mai buni jucători, iar cel mai bun exemplu este Victor Hănescu, un tenisman care este foarte greu de bătut. În plus, au avantajul propriului teren, iar asta ar putea conta. Sunt motivaţi şi dornici să câştige şi de asta spun că va fi interesant de urmărit ce se va întâmpla în teren. Noi ne dorim foarte tare victoria şi sperăm să stea lucrurile la final aşa cum s-a întâmplat şi la fotbal, însă nu putem compara fotbalul cu tenisul. Ca şi scor, da, ne-am dori acelaşi lucru, să avem câştig de cauză, însă nu va fi uşor”, a spus Knaap.
Echipa de Cupa Davis a Olandei a efectuat luni primul antrenament în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi”. La şedinţa de pregătire au participat toţi jucătorii. Căpitanul nejucător al echipei Olandei, Jan Siemerink, a convocat jucătorii clasaţi cel mai bine în ierarhia ATP, Robin Haase (locul 52), Igor Sijsling (locul 70), Thiemo de Bakker (locul 97) şi Jean-Julien Rojer (locul 8 la dublu), pentru meciul cu România, de la Braşov, din Cupa Davis.
Suntem optimişti. Olanda, viitoarea adversară a României, ne-a învins anul trecut cu 5-0, iar apoi au pierdut foarte greu cu 3-2 disputa cu Elveţia, pentru care au jucat vedetele Federer şi Wawrinka. Chiar şi în aceste condiţii, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, este optimist.
„Băieţii sunt foarte motivaţi, îi văd şi după cum se pregătesc. Avem de luat o revanşă în faţa olandezilor, după ce anul trecut ne-au bătut cu 5-0. În plus, Olanda ne-a mai administrat un 4-0 şi la altă disciplină, deci avem toate motivele să ne dorim să învingem. Pornim cu şansa a doua, dar nu am pierdut meciul cu ei încă dinainte ca acesta să se fi jucat” a declarat Cosac.
În meciul cu Olanda, România va fi reprezentată de Victor Hănescu (locul 57 ATP), Adrian Ungur (locul 111 ATP), Marius Copil (locul 144 ATP) şi Horia Tecău (locul 10 ATP la dublu).

Comentarii

Ultimă oră